Gingerbread voor de Desire en Desire Z voor het eind van de maand

Het is een bericht dat we al vaker gehoord hebben maar volgens HTC zal de uitrol voor het einde van juli klaar zijn en kunnen de HTC Desire en Desire Z genieten van Android 2.3.

HTCVolgens het bericht zit HTC nu in het einde van de testperiode van de langverwachte update en zal de uitrol de komende weken plaatsvinden. Voor het eind van de maand hebben, als het goed is, alle providers de update ontvangen en kunnen de toestellen geüpdatet worden. De vraag is nu echter: krijgen de Desire en Desire Z dezelfde versie of komen er 2 verschillende Android versies? Het probleem van de originele Desire was namelijk dat er te weinig geheugen was voor de update inclusief de Sense ui en HTC apps. HTC heeft toen besloten een aantal apps uit de update te halen zodat het gewoon zou werken op de Desire. De Desire Z heeft echter meer dan genoeg geheugen aan boord voor alle apps. Maar daarover is nog geen duidelijkheid.

Het is sowieso een raadsel waarom de Desire Z de update veel later krijgt dan gepland. De eerste berichten spraken over een update ergens in april en momenteel zitten we in midden juli. De update was toen zelfs al te downloaden, en werkte ook gewoon prima op de eerste Desire. Bugs waren er nagenoeg niet en de Gingerbread versie van HTC liep stabiel. Dat het vervolgens 2 á 3 maanden moet duren om een paar apps eruit te halen is een raadsel. Er zijn dan ook vele mensen die het updatebeleid van HTC hekelen. Hopelijk hebben we eind juli zowel lekker weer als de Gingerbread update.