Australische provider schrapt Sense UI voor Desire update

Een provider in Australië heeft een slim plan opgezet voor de aankomende Android 2.3 (Gingerbread) update voor de HTC Desire telefoon.

HTC DesireEerder kondigde HTC nog aan dat de Desire te weinig geheugen zou hebben voor de update. Kort daarna brachten ze het nieuws naar buiten dat het toch nog zou lukken om de update naar de Desire te brengen. Het enige nadeel was dat enkele apps (o.a. Facebook en Twitter) geschrapt zouden worden. Echter heeft Telstra, een Australische provider, een nóg slimmer idee: Sense schrappen. Door de grafische schil van HTC te verwijderen blijft er heel wat meer geheugen over op je telefoon, véél meer dan wanneer je alleen maar wat apps eruit haalt. En voor een telefoon met maar 512MB geheugen aan boord is elk beetje mooi meegenomen.

HTC Telstra update

De update staat gepland voor Augustus, en het is nog niet zeker hoe het uit gaat pakken zonder de Sense UI. Het kan zijn dat HTC het niet toelaat, maar die hebben vooralsnog niet gereageerd. Mocht dit prima werken en een stuk voordeliger zijn voor de gebruikers, misschien dat meer providers dan volgen. Het is overigens nog onduidelijk wanneer we de update voor de HTC Desire in Nederland kunnen verwachten. Voor de overige toestellen in de Desire lijn zou de update naar Android 2.3 in Juni verwacht worden.