“Minder maar betere HTC telefoons in 2012”

Volgens geruchten gaat HTC in 2012 minder telefoons produceren dan we nu gewend zijn van de Taiwanese telecomgigant. De reden is dat ze dan betere toestellen kunnen leveren. Kwaliteit boven kwantiteit.

Het is geen verkeerd idee (als het waar is), want momenteel worden we overspoeld met telefoons. De bedrijven die hier het ‘ergst’ in zijn, zijn HTC en Samsung. Samsung kennen we allemaal van de razendpopulaire Galaxy serie, maar daar zie je door de bomen het bos bijna niet meer. De fabrikant die soms nog nét wat erger is, is HTC. Een leuk voorbeeld is de HTC Sensation. Deze telefoon was nog maar net uit of daar was de Sensation XE en kort daarna kwam de Sensation XL alweer uit. Het verschil tussen die toestellen is qua uiterlijk miniem en qua specificaties zijn ze ook nagenoeg gelijk. Alleen de Sensation XL, die dus het nieuwst is, is het minste qua hardware. Een beetje verwarrend allemaal dus.

HTC Logo groot

Het gerucht dat HTC voor kwaliteit gaat in plaats van kwantiteit klinkt ons dan ook als muziek in de oren. In het eerste kwartaal komt volgens de geruchten dan ook maar één toestel uit van HTC. Door te focussen op minder toestellen kan de kwaliteit opgeschroefd worden en worden de producten verbeterd. Je krijgt minder versplintering en klanten weten beter welke telefoon wat doet. Een mooi plan, nu de uitvoering nog.


Tags: