Samsung: nieuwe toestellen, nieuwe hardware en meer!

Samsung is het bestverkochte merk qua smartphones in 2011, er komt een Samsung Galaxy S Advance aan en we zien tijdens de Mobile World Congress in Barcelona géén Galaxy S3. Genoeg nieuws dus om even door te nemen!

Samsung Galaxy S Advance

Samsung Nederland heeft vandaag laten weten dat ze met de Galaxy S Advance gaan komen. Het toestel zal een 1GHz dual-core processor krijgen, een 4 inch Super AMOLED scherm met een resolutie van 800×480, een 5 megapixel camera en je kunt filmen in 720p. De adviesprijs voor de Galaxy S Advance is 469 euro en het toestel zal in het tweede kwartaal van 2012 beschikbaar zijn in Nederland.

samsung-galaxy-s-advance

Samsung verkoopt meeste smartphones in 2011

Apple vs Samsung: in de rechtszaal staan ze veelvuldig tegenover elkaar, maar ook in de verkoopgrafieken is het vaak een nek-aan-nek race tussen de twee. Zo ook in 2011 en het was op het einde spannend welk merk de meeste smartphones verkocht zou hebben. In het eerste kwartaal was de stand tussen de twee grootmachten nog gelijk, maar daarna ging het aandeel van Samsung geleidelijk omhoog terwijl Apple juist wat zakte. Pas na de introductie van de iPhone 4S schoot het grafiekje van Apple weer omhoog, maar niet hoog genoeg om de grootste te zijn. In totaal zijn er in 2011 93 miljoen Apple telefoons verkocht tegenover 110 miljoen Samsung smartphones. Nu heeft Samsung nog geen exacte cijfers vrijgegeven dus is alles berekend op basis van groeicijfers (die ze wél vrijgegeven hebben). We zijn benieuwd wat 2012 gaat betekenen voor de nek-aan-nek race tussen de twee aartsrivalen, zeker met de introductie van de iPhone 5 en de Samsung Galaxy S3.

Samsung verkoopt meeste smartphones in 2011

Klik voor een grotere versie

Geen Samsung Galaxy S3 tijdens MWC 2012?

Er zijn nog maar weinig geruchten verschenen omtrent de Samsung Galaxy S3, welke dé opvolger moet worden van de zeer populaire Galaxy S2. Een van de geruchten die wél was verschenen was dat het toestel tijdens de Mobile World Congress in 2012 aangekondigd zou worden. Nu is er echter een tegenstrijdig bericht verschenen. Anonieme bronnen zouden namelijk gemeld hebben dat er plannen zijn om de aankondiging van de S3 uit te stellen tot na de MWC 2012. Dat zou een flinke domper zijn, want veel ogen zijn gericht op Samsungs nieuwe paradepaardje. Wel is er onlangs tijdens de CES in Las Vegas een toestel opgedoken in een promotievideo van Samsung, en dat toestel is nog nooit eerder gezien. Het toestel heeft een edge-to-edge scherm en ziet er behoorlijk dun uit. We hopen alsnog op een aankondiging eind februari tijdens de MWC.

Samsung Galaxy S3


Tags: , ,