De introductie van de Google Nexus Prime wordt uitgesteld

Het had een grootse introductie moeten worden van het beste, snelste en krachtigste Android toestel tot nu toe. Samsung en Google hebben de introductie van de Nexus Prime echter uitgesteld.

Samsung NexusEerder deze week plaatsten we een teaser van Samsung waarin ze aangaven dat er op 11 oktober iets groots zou komen. Die teaser was voor de Nexus Prime en 11 oktober vindt de CTIA telecombeurs plaats. 11 oktober zou volgens Samsung de Nexus Prime worden aangekondigd, maar dat is nu uitgesteld. In een verklaring is aangegeven dat er spoedig een andere datum zal komen. De Nexus Prime moet het nieuwe paradepaardje worden van Android. Het toestel zal draaien op het nieuwe Android Ice Cream Sandwich en zal een 4,65 inch Super Amoled-HD scherm hebben met een resolutie van 1280×720. Daarnaast heeft het toestel naar alle waarschijnlijkheid een 1.2GHz dual-core processor, 1GB RAM geheugen en 32GB opslaggeheugen.

Veel websites hebben het vermoeden dat de introductie is uitgesteld vanwege de mogelijke begrafenis of crematie van de eerder deze week overleden Steve Jobs. Daarover is echter niks zeker, maar het klinkt zeer aannemelijk. Wij moeten in ieder geval nog even wachten op ‘something BIG’.