HTC Desire Z nu te updaten naar Android 2.3 Gingerbread

Eerder spraken we nog over ‘enkele weken’ en ‘voor het eind van de maand’ maar vandaag stond er een leuke verassing te wachten voor de Desire Z gebruikers: De langverwachtte Android 2.3 update is vanaf vandaag namelijk te downloaden!

HTC UpdateVia de systeemupdate van Android kun je de update binnenhalen op je toestel en, afhankelijk van je internetsnelheid, zal dit enkele minuten duren (+/- 2 minuten met een 16Mbit/s verbinding en de update is 100MB groot). Vervolgens moet de update nog geïnstalleerd worden en dat proces neemt zo’n 10 tot 15 minuten in beslag inclusief opnieuw opstarten.

Na de update heb je Android 2.3.3 (wat niet de nieuwste versie is, dat is namelijk Android 2.3.4) en Sense 2.1. Op het eerste gezicht is er niet veel veranderd maar veel gebruikers maken melding van onder andere snellere opstarttijden. De HTC widgets zijn iets veranderd in hun vormgeving en ook de notificatiebalk ziet er iets anders uit. Zo kun je in je notificatiebalk nu bijvoorbeeld je Wi-Fi, Bluetooth, GPS en mobiel netwerk aan en uit zetten. Een welkome aanvulling waar voorheen gebruik gemaakt moest worden van widgets. Ook zul je een notificatie krijgen van HTC Hub, met de melding dat er nieuwe HTC Widgets beschikbaar zijn. Een paar van die widgets zijn een zandloper, gelukskoekje, woord van de dag, accu, dobbelsteen, fooicalculator, munt werpen en notities.

Voor het volledige overzicht van veranderingen in Android 2.3 kun je terecht op de developer website van Android.

Een overzicht van Sense 2.1 is te zien in het onderstaande filmpje (In het filmpje is de Desire S te zien)

httpv://www.youtube.com/watch?v=HiNS78QRXqk