De Samsung Galaxy Note: smartphone of tablet?

Samsung heeft vandaag de Galaxy Note (voorheen bekend als de Galaxy Q) aangekondigd. Nu lijkt ook dit Galaxy toestel weer op z’n voorgangers, ware het niet dat er een aantal aparte eigenschappen te vinden zijn op dit eigenaardige toestel.

Galaxy NoteAllereerst het meest opvallende aspect van de Note: de grootte. Veel mensen vinden alles boven de 4 inch al te groot voor een telefoon, maar de Note geeft daar niet veel om, die heeft namelijk een grootte van 5.3 inch! Ja, je leest het goed, 5.3 inch, met een verbluffende resolutie van 1280×800. Het scherm is een Super AMOLED scherm scherm en vanwege die hoge resolutie op het relatief kleine scherm (1280×800 zien we normaal op tablets van 10 inch) krijg je een haarscherp beeld. Dan het tweede eigenaardige feitje: je krijgt een stylus bij je toestel. Een stylus was vroeger de normaalste zaak van de wereld omdat de schermen de input van vingers niet altijd even goed oppikte, maar tegenwoordig zie je ze nergens meer. Bij de Note krijg je een stylus die je kunt gebruiken om te schrijven, tekenen en navigeren door menu’s. Door het geavanceerde scherm kun je héél precies schrijven met je pennetje, waardoor het toestel op dat moment verandert in een soort notitieblokje of tekentablet.

De processor van de Note is een dual-core Exynos processor met een snelheid van 1.4GHz en om alles lang genoeg operationeel te houden zit er een 2500mAh batterij in het toestel. Al die pracht en praal (inclusief de stylus) zit verpakt in een toestel dat nog geen 10mm dik is en 178 gram weegt. De vraag is echter: is de Galaxy Note te groot als telefoon of zit hij nét op het randje?

httpv://www.youtube.com/watch?v=jlgVLblVSu8

Bekijk alle specificaties en meer informatie van de Samsung Galaxy Note.