HTC ‘Runnymede’: groot, snel en vol features!

Een tijdje terug kondigde HTC aan dat het audiotechnologie van Beats gaat gebruiken en nu komt Pocketnow.com met informatie over de HTC Runnymede, het eerste toestel met de nieuwe technologie.

HTCDe HTC Runnymede (wat waarschijnlijk een interne codenaam is) zal volledig gericht zijn op multimedia. De Beats audiotechnologie is onderdeel van de multimedia ervaring, maar ook een goede camera ontbreekt niet. Waar mobiele toestellen voornamelijk gebrekkige camera’s hebben met kleine beeldsensors en kleine lensjes doet de Runnymede het anders. In dit toestel van HTC zal een 8 megapixel camera zitten met een dubbel LED flits, een 28mm groothoeklens met f/2.2 (dat betekent dat je redelijk veel licht binnen krijgt en je ook in donkere situaties redelijke foto’s en filmpjes kunt maken) en je kan er HD filmpjes (1280×720) mee maken met 60fps. Normaal filmen telefooncamera’s tussen de 20 en 30fps op, dus 60fps is een flinke verbetering, wat zou moeten zorgen voor vloeiender beeld.

Verder heeft de Runnymade een gigantisch 4,7 inch scherm, een single-core processor met 1,5GHz, wordt het standaard geleverd met Android 2.3.4 en Sense 3.5, heb je 16GB opslagruimte tot je beschikking en kun je videobellen met de 1.3 megapixel front-facing camera. Ook zitten er geen oordopjes bij het toestel maar een heuse Beats Audio koptelefoon. De Runnymede zou dit jaar nog in de winkels moeten verschijnen, al is onduidelijk in welke landen dat gaat gebeuren. Naast de Runnymede komt er waarschijnlijk nog een 4,7 inch toestel aan van HTC. Het zou hierbij gaan om de HTC Titan, een toestel dat zal draaien op het Windows Phone besturingssysteem.