HTC Android toestellen het meest up-to-date

Voorheen kenden we HTC voornamelijk de van de Windows Mobile toestellen maar sinds de komst van Android heeft de Taiwanese fabrikant daar flink op ingezet. De toestellen doen het heel goed en HTC zorgt er goed voor dat de toestellen voorzien worden van updates.

De Android Update Alliance heeft een onderzoek gehouden samen met Google en verschillende fabrikanten van Android smartphones. Uit dat onderzoek blijkt dat HTC op dit moment de meest up-to-date toestellen heeft. Op Androidandme.com staat een infographic (een grafische weergave van een hele hoop informatie) waarop vergelijkingen te zien zijn van verschillende fabrikanten en updates.

HTC Infographic
Te zien is dat HTC flink voorloopt op andere fabrikanten met het aantal updates en bovendien hebben zij het grootste aantal toestellen dat draait op Android 2.3. HTC heeft 12 toestellen die draaien op Android 2.3, gevolgd door Samsung en Sony-Ericsson met 11 toestellen en als laatste staan LG met 9 toestellen en Motorola met 6 toestellen.

Een tijdje terug was er nog een hele rel rondom de Android 2.3 update van de HTC Desire. Eerst zou die niet komen, en toen was het even stil. Uiteindelijk is de update er dan toch gekomen, maar niet zonder haken en ogen. De update was OTA (over the air) te krijgen maar moest gedownload worden via de website van HTC. Vervolgens werd de telefoon als het ware gereset als je de update installeerde én liep je de kans dat niet alles naar behoren werkte. Maar goed, dat is dan ook het enige update debacle dat we kennen van HTC, want verder hebben ze hun zaakjes doorgaans prima op orde.