Samsung Galaxy S3 krijgt quadcore processor?

Het is alweer even geleden dat er een Samsung Galaxy S3 gerucht opdook. Nu is er echter iets redelijk concreets te melden over het nieuwe vlaggenschip van de Galaxy lijn. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Samsung ExynosEr is een quadcore Exynos SoC opgedoken in een Linux-kernel. Oké, maar wat betekent dit? Nou, dit houdt in dat er nu ondersteuning is voor een quadcore processor voor een toekomstig Samsung toestel. Waarschijnlijk zal de Galaxy S3 hierin de eerste zijn en dit zal het toestel enorm snel maken. Het gaat om de Exynos 4412 en de SoC draait op vier Cortex A9 kernen. Eerdere geruchten spraken over een dual-core processor en zelfs over een 2GHz quadcore processor, maar die kloppen niet helemaal. De Exynos 4412 gaat namelijk ‘maar’ tot 1,5GHz. Overigens heeft HTC al laten zien dat het nog sneller kan. Een gerucht over de HTC Zeta spreekt namelijk over een 2,5GHz quadcore. Een ding is wel duidelijk en dat is dat telefoons en vooral de hardware zich enorm snel ontwikkelen. Alles wordt steeds sneller en krachtiger. Verwacht wordt dat de Samsung Galaxy S3 in februari op het Mobile Word Congress wordt aangekondigd.


Tags: , ,