Alles wat we tot nu toe weten over de Nexus Prime – Update

Morgen zal de Nexus Prime officieel aangekondigd worden samen met Google Ice Cream Sandwich. Tijd dus om alle geruchten even op een rijtje te zetten van het nieuwe Android vlaggenschip.

Nexus PrimeDe Nexus toestellen zijn vaak gebruikt als vlaggenschepen voor nieuwe Android versies. Het zijn de eerste toestellen die de nieuwe versie zullen bevatten en zijn vaak voorzien van de nieuwste en snelste hardware. Voorheen hebben we de Nexus One gehad, die vergezeld ging met Android 2.1 en de Nexus S die vergezeld ging met Android 2.3. Nu staat Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) klaar om aangekondigd te worden en ook daar hoort natuurlijk weer een Nexus toestel bij, en deze keer is dat de Nexus Prime. Het toestel zal ontwikkeld worden door Samsung, al zal het die merknaam waarschijnlijk niet dragen. Wat weten we tot nu toe eigenlijk over de mysterieuze Nexus Prime? Dat lees je in dit artikel!

Geruchten

De eerste geruchten over de Nexus Prime spraken over LG, HTC en Samsung als mogelijke fabrikanten. Vooral LG zou de logische keuze zijn omdat er een XML bestand op het internet was verschenen van een nog niet aangekondigd LG toestel met de naam P930 en dat toestel zou een HD scherm hebben. Dit ging vergezeld met het bericht dat Toshiba 4 inch schermen ging produceren met een HD resolutie en die schermen zouden aan het eind van het jaar moeten verschijnen, wat gelijk liep met de mogelijk release van Ice Cream Sandwich. En zie daar, het eerste gerucht was geboren en LG zou mogelijk de nieuwe Nexus maken.

Boy Genius Report (BGR) kwam later met geruchten over de mogelijke specificaties van het toestel en die specificaties waren destijds te mooi om waar te zijn. BGR sprak over 1GB Ram geheugen, een scherm met een resolutie van 1280×720, 1080p video opname en Android 4.0. Ook zou het toestel een krachtige processor bevatten (Texas Instruments OMAP 4460 of de nieuwe ‘Krait‘ Snapdragon processor). Die specificaties waren destijds (in juni dit jaar) haast ondenkbaar voor een telefoon. Veel mensen twijfelden daarom ook aan de echtheid van de specificaties. Een quadcore processor? Een scherm met een HD resolutie? Op een telefoon!? Later werd het gerucht over een Texas Instruments processor kracht bijgezet nadat er een afbeelding van het bedrijf was verschenen. Ook verschenen er screenshots van de vermoedelijke Android 4.0 op het internet. Met twee geruchten zat BGR dus al erg dichtbij.

Daarna begonnen de geruchten steeds serieuzere vormen aan te nemen. Samsung zou het nieuwe Nexus toestel gaan maken, er zou een 1,5GHz dual-core processor in zitten en het toestel zou een 4,5 inch HD scherm krijgen. Dit alles werd bevestigd door een Koreaanse website. Volgens de website moest het toestel in oktober uitkomen, wat hand in hand ging met geruchten over een vervroegde launch van de nieuwste Android versie. Dat Samsung het toestel zou gaan maken werd later door het bedrijf zelf bevestigd door het bedrijf zelfs middels een XML bestand en Google CEO Eric Smidt bevestigde later de vervroegde komst van Android Ice Cream Sandwich. Er was nu meer duidelijk over het toestel, al wisten we nog steeds niks concreets.

GSM Arena kwam begin september met nieuwe geruchten door de specificaties op hun website aan te passen. De grootte van het scherm zou nu 4,65 inch bedragen en het toestel zou de Galaxy Nexus gaan heten en niet de Nexus Prime. Ook zou de Prime een gebogen scherm hebben zoals de Nexus S. De behuizing zou van metaal zijn. In diezelfde periode verstuurden Samsung en Google een uitnodiging voor een gezamenlijk evenement dat plaats zou vinden op 11 oktober. Iets later verscheen de eerste vermoedelijke foto van het toestel. En hier stoppen de geruchten min of meer.

‘Something BIG is coming’

Something Big is comingEen dag na de aankondiging van de iPhone 4S werd er een teaser online geplaatst door Samsung waarop ze zeiden dat er iets groots aan zat te komen (Something BIG is coming) op 11 oktober. Niet veel later verscheen er een video online met de nieuwe vermoedelijke Nexus Prime.

httpv://www.youtube.com/watch?v=DvsXyeY0HVE.
Geheimhouding is een lastig onderwerp in de huidige maatschappij. Iedereen heeft een camera(telefoon) bij zich en iedereen wil een primeurtje scoren. Op 4 oktober overleed Apple oprichter en CEO Steve Jobs en werd het evenement op 11 oktober afgelast. De nieuwe datum is 19 oktober, morgen dus, en om 4 uur morgenvroeg zal het toestel inclusief Ice Cream Sandwich officieel aangekondigd worden.

Dus wat weten we nou precies over de Nexus Prime? Eigenlijk nog helemaal niks. Alles bestaat tot nu toe uit speculatie, speculatie en nog eens speculatie. Het enige zekere is dat Samsung het toestel maakt, dat het draait op Google Android Ice Cream Sandwich en dat het een HD scherm heeft. En de vermoedelijk video over de Nexus Prime? Het zou zo maar eens echt kunnen zijn, maar van de andere kant herinneren wij ons de stroom aan geruchten van de iPhone 5/4S die regelmatig vergezeld werden met foto’s. Uiteindelijk bleek er weinig van waar te zijn, en daarom nemen we de Nexus Prime video nog even met een korrel zout. Dus gaat het toestel een dual-core of quad-core processor krijgen? 1GB of 2GB Ram geheugen? Een 4,5 of 4,65 inch scherm? We weten het niet. Morgen zal meer duidelijk worden en we kijken dan ook uit naar het All Things: D evenement in Hong Kong.

Update: Er is zojuist een persafbeelding gelekt voor evenement van morgenvroeg (Nederlandse tijd). Een Japanse website toont een persfoto van de Galaxy Nexus en het zet de video van hierboven kracht bij vanwege de sterke overeenkomsten. Ook staan er specificaties op de foto. De specificaties zijn:

– Een 1.2GHz dualcore TI OMAP 4460 processor
– Een 4,65 inch scherm met een resolutie van 720×1280
– Een 5 megapixel camera die video’s op kan nemen met een resolutie van 1920×1080
– Een 1.3 megapixel camera aan de voorkant
– 1GB RAM geheugen
– Android 4.0
– Een 16GB of 32GB variant
– 8.8mm dik en een gewicht van 135 gram
– Een PowerVR SGX540 GPU
– Uitbreidbaar geheugen middels een MicroSD kaartje
– Een 1750 mAH batterij

Samsung-Galaxy-Nexus