Een nieuw WP7 toestel van Samsung?

Het is nog puur speculeren, en je moet het met een korrel zout nemen, maar volgens WMPU zijn er aanwijzingen dat Samsung met een nieuw WP7 toestel gaat komen. Het toestel zou een variant zijn op de razend populaire Galaxy S2.

WP7 Samsung Galaxy S2Het is natuurlijk geen wonder dat Samsung zijn succesformule door wil zetten naar Windows Phone 7. Eerder deden ze dit al met de Samsung Omnia 7, dat in feite een Galaxy S is. Nu echter is het de Galaxy S2 die mogelijk aangepast wordt. Volgens Bluetooth SIG (een speciale groep die Bluetooth standaarden en licenties controleert) is namelijk de Samsung SGH-i937 opgedoken. Nu zegt dat cijfer je waarschijnlijk niets, maar als je nagaat dat de Samsung Galaxy S2 ook wel bekend was als SGH-i927 dan gaat er mogelijk een lampje branden. Het cijfer wil dus waarschijnlijk zeggen dat de SGH-i937 óf een update is, óf een variant.

Dan komt het volgende: het mysterieuze toestel heeft hetzelfde Bluetooth profiel als de aankomende Windows Phone 7 update, Mango. Nu hebben we dus al 2 punten die aan kunnen duiden dat Samsung zijn 2e WP7 toestel in de startblokken aan het zetten is. Het laatste puntje is dat een update van een mobiel besturingssysteem vaak gepaard gaat met nieuwe toestellen. Nokia heeft al aangegeven dat het met de Sea Ray komt (een variant op de N9) en het is dus mogelijk dat ook Samsung komt met een nieuw Windows Phone 7 toestel komt. Overigens zijn nieuwe WP7 nog altijd welkom, want het aanbod is momenteel nog een beetje mager.