Nieuwe WP7 Mango features blootgelegd

De aankondiging van Windows Phone 7 Mango is al een hele poos geleden gedaan maar nog steeds wordt er gewacht op de eerste grote update van het nieuwste mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Windows-Phone-7Een van de meest in het oog springende features van Mango is de mogelijkheid om audio in een browser af te blijven spelen wanneer je de browser minimaliseert of de telefoon op het lockscreen zet. Dit is een feature die in nog geen enkel ander mobiel besturingssysteem zit. Met deze feature kun je bijvoorbeeld een radio stream via het internet aanzetten en doorgaan met luisteren terwijl de telefoon in je broekzak zit. Ook krijgt WIndows Phone 7 na de update Xbox Live Voice chat en een betere integratie met de Xbox360.

Eerder is al aangegeven dat je na de update toegang krijgt tot Xbox Live en de Marketplace. Ook komt er een betere integratie met social media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook. Communicatie met personen is ook aangepast in de update. Zo zijn Facebook Chat, Live Messenger en SMS gebundeld in een venster. Ook kun je instellen dat wanneer iemand offline is op Facebook of Live Messenger, er automatisch een sms verstuurd wordt naar die persoon.