Android Ice Cream Sandwich komt in oktober of november

Na maanden van geruchten en speculatie is het hoge woord er dan eindelijk uit: in oktober of november wordt de Ice Cream Sandwich update van Android uitgegeven.

Android Ice Cream SandwichEric Smith, de grote baas bij Google, heeft tijdens een conferentie in San Fransisco bevestigd dat Ice Cream Sandwich in oktober of november uitgebracht gaat worden: “we have a new operating system, internally known as IceCream Sandwich for some reason, wich is being released in October/November, which everyon’s really excited about.”
Voor degene die geen Engels kunnen lezen: er wordt gezegd door Eric Smith dat het nieuwe besturingssysteem, ook wel bekend als Icre Cream Sandwich in oktober of november uitgebracht wordt en iedereen is er razend enthousiast over. Het vlaggenschip voor de nieuwe update zal de Google Nexus Prime worden. Voorheen waren de Google Nexus One en Google Nexus S de vlaggenschepen van nieuwe updates.

De nieuwste versie van Android is voor het eerst geschikt voor zowel smartphones als tablets. Qua uiterlijk verwachten veel mensen dat het een mix is tussen de huidige Android 2.3 en 3.2 versies. Op deze manier wordt het voor ontwikkelaars ook interessanter om apps te ontwikkelen omdat ze dan zeker draaien op zoveel mogelijk mobiele toestellen. Het versie nummer van Ice Cream Sandwich is nog onbekend, al is het het meest logisch dat dit 4.0 zal zijn.