Nokia goed voor 88% van alle Windows Phone-toestellen

Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat Nokia goed is voor zo’n beetje alle Windows Phone-toestellen die er op de markt zijn. Het lijkt er dus op dat Microsoft geen verkeerde keuze heeft gemaakt met de overname van Nokia.

Nokia domineert Windows Phone

Windows Phone 8 fabrikanten

AdDuplex, een promotie-netwerk voor Windows Phone dat gebruik op die toestellen ‘volgt’, heeft naar buiten gebracht dat Nokia wereldwijd goed is voor 88,4 procent van alle Windows Phone 8-toestellen. HTC is goed voor 8,5 procent, Samsung is goed voor 1,9 procent en Huawei moet het doen met 1,2 procent. 67 procent van alle Windows Phone-toestellen zit momenteel op Windows Phone 8 terwijl 33 procent nog op Windows Phone 7 zit.

Windows Phone 8 toestellen De Nokia Lumia 520 is wereldwijd gezien het populairste, gevolgd door de Lumia 920 en de Lumia 620.

Bekijk acties van de Nokia Lumia 520, 620, 820 en 920!

Nokia/Microsoft straks het enige Windows Phone-merk?

Nokia is dus heer en meest als het aankomt op Windows Phone. Nou moet daar wel bij vermeld worden dat HTC, Samsung en Huawei weinig moeite doen als het aankomt op Windows Phone. De vraag is wat de overige merken gaan doen als de overname van Nokia door Microsoft volledig afgerond is. Zal Microsoft/Nokia dan het enige merk zijn dat nog Windows Phone-toestellen maakt?

Bron: AdDuplex


Tags: , , , , , , ,