Microsoft neemt een groot deel van Nokia over

Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat het een groot deel van Nokia overgenomen heeft. De overname heeft Microsoft 5,44 miljard euro gekost en daarmee heeft het bedrijf Nokia’s Devices & Services in handen en licenties op patenten en navigatiediensten.

Microsoft neemt een groot deel van Nokia over

Nokia MicrosoftEr waren al langer geruchten over een overname van Nokia door Microsoft maar de kogel is nu door de kerk. Microsoft heeft een groot deel van Nokia overgenomen. Voor 3,79 miljard euro heeft Microsoft de Devices & Services van Nokia overgenomen waarmee het bedrijf uit Redmond de complete telefoontak van Nokia in handen heeft. Er is ook 1,65 miljard euro betaald voor een licentie op patenten en navigatiediensten van Nokia.

Het is een goede stap naar de toekomst, een win-win voor werknemers, aandeelhouders en consumenten van beide bedrijven. Het samenbrengen van beide geweldige teams zal Microsoft’s aandeel en winst qua telefoons versnellen en zal kansen versterken voor zowel Microsoft als onze partners van onze hele familie van apparaten en diensten“, aldus Steve Ballmer, CEO van Microsoft.

Terry Myerson, hoofd van de Windows Phone-afdeling, zegt dat een goede samenwerking met Nokia en andere merken essentieel was voor het succes van Windows Phone. “Als de ‘engineering leader’ voor Windows Phone was ik bij de geboorte van het platform en was ik een belangrijk onderdeel van onze eerste samenwerking met Nokia. Ik weet maar al te goed hoe belangrijk het was voor mij en voor het team om een belangrijke partner te zijn voor Nokia, naast het bouwen aan een geweldig ecosysteem van partners, hardware en software.”

De toekomst van Nokia?

Nokia zal blijven bestaan als eigen merk en zal telefoons uitbrengen onder de eigen naam maar wel met de overkoepelende ondersteuning van Microsoft. Voor de Lumia-gebruikers zal er nu en in de toekomst waarschijnlijk dus weinig veranderen. Over de Asha-telefoons is er wat meer onduidelijkheid. Microsoft heeft deze naam overgenomen en er is niet gezegd hoe de toekomst er voor de budgettelefoons uit gaat zien.

Bron: Microsoft & Windows Blog


Tags: , , , , ,