Providers niet tevreden over Lumia en Windows Phone

De Nokia Lumia’s met Windows Phone 7 doen het, ondanks verwachtingen, nog altijd niet super. Providers zien dat ook en diverse anonieme bronnen hebben een boekje open gedaan over Windows Phone.

Windows Phone MarketplaceReuters heeft van diverse anonieme bronnen bij vier grote Europese telecomproviders klachten binnengekregen over de Lumia’s. De toestellen zouden te duur zijn, er zou bij Nokia niet genoeg marketing-budget zijn om de telefoons te verkopen en de toestellen zouden een slecht imago hebben. De Lumia 800 kampte bijvoorbeeld met accu-problemen, maar dat is sinds een maand helemaal opgelost. Ook de samenwerking van Nokia en Microsoft zou geen slimme zet zijn geweest. Microsoft moet terug zien te krabbelen van de ellende die Windows Mobile heet (over een slecht imago gesproken) en ook Nokia heeft flink wat consumenten teleurgesteld met de Symbian smartphones. Ook zouden de bronnen hebben gemeld dat er vrijwel geen klanten zijn die een winkel binnenlopen en vragen naar een Windows Phone toestel. “Nokia en Windows moeten met een innovatief product komen dat de markt op z’n kop zet, of ze moeten een behoorlijk groot marketing bedrag neerleggen om vraag vanuit de consument de creëren. Tot nu toe hebben ze geen van beide gedaan.”

ZuneAl met al zou Windows Phone de concurrentie met Android en iPhone niet aan kunnen. Zou Nokia beter af geweest zijn met Android? Wordt Windows Phone een zelfde soort teleurstelling als Microsoft Zune? De Zune is een mediaplayer van Microsoft en had de grote concurrent moeten worden van de iPod Touch. Ondanks tevreden consumenten en een strakke interface (de voorloper van de Metro interface van Windows Phone) deed het apparaat het bar slecht op de markt en werd de productie ongeveer 3 jaar na de introductie stopgezet. Zune bestaat nu alleen nog maar als software. Zou hetzelfde kunnen gebeuren met Windows Phone? Een daadwerkelijk ‘nieuw’ systeem, mooie hardware en lovende recensies, maar toch wil het maar niet aanslaan. Het lijkt een herhaling te worden van de Zune, maar wij hopen van harte dat het nog de andere kant op gaat.

Bron: Reuters


Tags: , , , , , ,