Eerste update Nokia Lumia 800 te downloaden!

Een tijdje terug maakten we al melding van de aankomende updates voor de Nokia Lumia 800. Er waren een aantal problemen, zoals een batterij die snel leeg zou lopen. Nu is zoals beloofd de eerste update verschenen.

De update zal in de loop van de komende twee weken gefaseerd uitgerold worden voor alle gebruikers. Mogelijk is de update wel al voor iedereen beschikbaar, maar wordt de melding over de twee weken verspreid gegeven. De update neemt een aantal verbeteringen met zich mee:

– Verbeteringen wat betreft het opladen (in ieder geval sneller opladen)
– Voicemail notificatie verbetering
– Het beantwoorden van een e-mail in Microsoft Exchange 2003 is verbeterd
– Het scherm reageert beter op omgevingslicht, zoals fel licht
– Verbeterde audio kwaliteit

Lumia 800 eerste updateDe update wordt per land uitgerold en wij kunnen hem in Nederland al binnenhalen. Het updaten kan via Zune. Wat echter niet in het changelog (de lijst met verbeteringen en veranderingen) wordt vermeld is of de batterijduur met deze update ook verbeterd wordt. Nokia zelf had wel aangegeven dat ze op de hoogte waren van deze problemen bij sommige gebruikers en dat alles opgelost zou worden middels de updates. Op de Nokia forums hebben veel gebruikers in de afgelopen weken inmiddels melding gemaakt van batterij problemen met de Lumia 800. Zo zou de batterij in sommige gevallen binnen 12 uur leeg zijn. In de comments bij het update nieuws op conversations.nokia.com was ook nog de volgende reactie van een gebruiker te lezen: “ik hoop dat de update de batterijduur verbetert, zoals beloofd. Momenteel verslaat de Nokia N9 de L800 op elk vlak. Als de batterij zich staande kan houden in vergelijking met andere smartphones, dan heeft Nokia een kans te overleven met WP, hopelijk.”

Zelf werden we ook benaderd door iemand die batterijproblemen ondervindt met een Nokia Lumia 800. Als de telefoon ’s ochtends van de oplader ging dan was het niet zeker of de Lumia 800 het einde van de dag zou halen. Nadat de telefoon vaker werd opgeladen verbeterde de batterijduur wel wat. Deze persoon heeft de update gisteren geïnstalleerd en we hopen van hem te horen dat dit de batterijduur bij hem verbetert. Overigens staat er voor begin 2012 (mogelijk januari al) nog een update gepland, maar daarover is helaas nog niks bekend.

Bron: Conversations by Nokia


Tags: , , , ,