Batterijproblemen voor de Nokia Lumia 800

Op verschillende forums hebben gebruikers van de Lumia 800 geklaagd over batterij-problemen. Het toestel zou het nog geen dag volhouden op een volle lading en de batterij lijkt letterlijk leeg te lopen. Ook wij zijn door een gebruiker over dit probleem ingelicht.

Het probleem lijkt niet voor iedereen te gelden en de ernst van de problemen lijkt te variëren tussen verschillende gebruikers. Volgens Nokia zelf is het een select groepje dat de problemen ervaart. Het officiële statement van Nokia is (vertaald vanuit het Engels):

”We hebben begrepen dat sommige mensen hun zorgen hebben geuit met betrekking tot de batterijduur van de Nokia Lumia 800. Een eerste onderzoek heeft echter aangetoond dat de meerderheid van de mensen geniet van de volledige Nokia Lumia ervaring zonder de problemen. Een software update vroeg in december bevat verbeteringen wat betreft ‘power efficiency’ en een tweede update vroeg in januari bevat nog meer verbeteringen met betrekking tot batterij-duur en het opladen van de batterij. Beide updates staan geplanned en zullen beschikbaar worden gesteld via Zune. Iedereen die nog steeds zorgen heeft raden we aan om contact op te nemen de lokale Nokia support.”

Ook heeft Nokia een aantal (tijdelijke) oplossingen aangedragen voor mensen die problemen ondervinden met de batterij van de Nokia Lumia 800:

Voor algemeen advies over stroomverbruik, kijk hier:
http://www.nokia.co.uk/gb-en/support/faq/?action=singleFAQ&caseid=FA136400_en_US

Als de batterij van je Lumia toestel compleet leeg is, kijk hier:
http://www.nokia.co.uk/gb-en/support/faq/?action=singleFAQ&caseid=FA136671_en_US

Als je een Nokia oplader hebt van een vorig toestel, houdt er dan rekening mee dat deze mogelijk minder effectief is dan de meegeleverde oplader. Nokia raadt aan dat je de meegeleverde oplader gebruikt:
http://www.nokia.co.uk/gb-en/support/faq/?action=singleFAQ&caseid=FA136508_en_US

Voor gebruikers van Nokia Drive:
http://www.nokia.co.uk/gb-en/support/faq/?action=singleFAQ&caseid=FA136586_en_US

Als je specifieke problemen ondervindt met je Nokia telefoon, neem dan contact op met je lokale Nokia Care punt. Om een Nokia Care punt te vinden in jouw omgeving kun je hier kijken:  http://www.nokia.com/global/support

Een update is dus onderweg en zal al snel zijn weg vinden naar de Lumia 800. Nokia neemt het probleem zo te zien ook serieus, ondanks dat het blijkbaar maar een relatief kleine groep is die de problemen ondervindt. Mocht jij een Lumia 800 hebben met batterijproblemen, dan hopen wij dat de bovenstaande oplossingen een (tijdelijke) uitweg bieden. Zo niet, dan zul je even moeten wachten tot de officiële update.

Bron: Nokia Support Discussions


Tags: , , , ,