De Nokia Lumia 800 is leverbaar!

Langverwacht, de terugkomst van Nokia in het high-end smartphone segment en de mogelijke succesformule voor Windows Phone. Deze week is de Nokia Lumia 800 uitgekomen in Nederland!

Lumia 800Ikzelf, Stefan (webredacteur van GSMacties.nl), ben als telefoonliefhebber altijd benieuwd naar hoe succesvol een nieuw toestel zal worden. Daarnaast heb ik een media achtergrond, dus toen Nokia de ‘gigantische’ mediacampagne aankondigde tijdens Nokia World 2011 gingen mijn oren rechtop staan. Windows Phone, Nokia en een mediacampagne waar je ‘u’ tegen zegt? Kom maar op! Van die gigantische mediacampagne die ons belooft werd is voor ons in Nederland echter nog niet veel te merken. De straten zijn nog kaal, op de televisie komen nog steeds alleen maar vervelende reclames voorbij van scheermesjes en anti-aging créme en ook op de radio komen er nog geen Nokia reclames voorbij. Wel heeft de Phonehouse een reclame op tv draaien met daarin een aanbieding van de Nokia Lumia 800. Het meest opvallende aan de reclame is dat er “livetiles” in te zien zijn waarin allerlei informatie voorbij komt zoals de verschillende providers die je kunt nemen bij de Lumia 800. Buiten dat is er in Nederland nog niet veel te merken van het voornemen van Nokia om de wereld over te nemen. In de UK heeft Yahoo overigens een leuke reclame voor de Lumia 800 op de website staan.

Wel krijgt de telefoon enorm veel aandacht op het internet en wordt er veel over gesproken. Op Facebook kwamen we bijvoorbeeld dit berichtje tegen: ”Mijn eerste tweet vanaf mijn nieuwe NOKIA Lumia, echt weer een wow gevoel!” Voor veel mensen heeft Nokia nog steeds een plekje in hun hart en toegegeven: de Nokia Lumia 800 is een erg prettig ogend toestel en de verkrijgbare kleuren zien er leuk uit. Combineer dat met het jonge en innovatieve besturingssysteem Windows Phone en je hebt een mogelijk succesformule in handen.

Er is echter ook een donkere kant. De afgelopen jaren is de reputatie van Nokia deels aangetast. Qua dumbphones hebben ze altijd mooie producten gemaakt, maar de smartphones zijn een heel ander verhaal. Veel smartphones van Nokia werden geplaagd door slechte registratie van je vingers, een traag systeem, veel fouten en veel retourtjes naar de winkel. Grote concurrenten Android, iOS en RIM deden dat een stuk beter en qua smartphones had Nokia de boot behoorlijk gemist. Nu zijn de laatste paar toestellen met de nieuwste versie van Symbian wel weer in de smaak gevallen, maar zoals we allemaal weten blijft negatief nieuws vaak beter hangen dan positief nieuws. Er is dus een kans dat veel mensen de hoop op een goed Nokia toestel hebben opgegeven en inmiddels voor Blackberry, Android of iOS blijven gaan.

Dan is er ook nog Microsoft met Windows Phone. Met het besturingssyteem is niks mis. Integendeel zelfs, want naast de overige systemen oogt Windows Phone het meest fris, jong en is het het meest vernieuwend met onder andere de livetiles. Ook Microsoft kampt echter met een slechte reputatie vanwege Windows Mobile. Dit systeem werkte niet lekker en kampte met veel fouten. Met Windows Phone zijn ze echter een compleet andere weg ingeslagen en hebben ze een systeem in handen dat de potentie heeft zeer succesvol te worden. Windows Phone is op dit moment echter nog niet van de grond gekomen.

new-nokia-lumia-800-uk-releaseWe hebben dus Nokia met de Lumia 800, wat gewoon een prachtig toestel is, en Microsoft met Windows Phone, wat een prachtig besturingssysteem is. Een combinatie van die twee kan dan ook zeer succesvol worden. Ook hebben de twee bedrijven elkaar nodig. Nokia heeft Microsoft nodig om weer aan de top van de telefoonmarkt te komen en andersom heeft Microsoft Nokia nodig om de markt te veroveren. Spannende tijden dus, waar we alles van willen weten.

Ben jij ook zo enthousiast over de Lumia 800 en ben je toe aan de nieuwe telefoon? Bekijk dan de Nokia Lumia 800 aanbiedingen op GSMacties.nl!


Tags: , , ,