Nokia komt met Lumia 900

Na het succes van de Lumia 800 in voornamelijk Europa kan de Verenigde Staten natuurlijk niet achterblijven en daarom krijgen zij hun eigen versie van de populaire Windows Phone. Daarom heeft Nokia nu de Lumia 900 tijdens de CES beurs geïntroduceerd.

Lumia900De Lumia 900 lijkt enorm veel op de Lumia 800 maar er zijn een paar kleine verschillen. Zo is het scherm met 4,3 inch wat groter en bevat de Lumia 900 LTE compatibiliteit. Daarmee is de Lumia 900 het eerste Nokia toestel dat over LTE beschikt. Het toestel is in samenwerking met de Amerikaanse provider AT&T ontwikkeld en zal daarom ook exclusief daar verkrijgbaar zijn. Ook de accu is ten opzichte van de Lumia 800 wat verbeter, namelijk 1830mAH in plaats van 1450mAH. Qua kleur van het toestel heb je de keuze uit zwart en cyaan (blauw).

Naast die kleine verschillen wordt de Lumia 900 ook geleverd met content gericht op de Amerikaanse markt. Denk hierbij aan content van ESPN (een populaire sportzender in de VS), Facebook en CNN. Prijzen zijn niet bekend en of er een Lumia 900 versie voor Europa komt is eveneens onbekend.


Tags: , , , ,