Nokia wordt NIET overgenomen door Microsoft

Een tijdje terug kwam Eldar Murtazin met het gerucht dat Microsoft de Nokia smartphone divisie over zou nemen en dat de besprekingen tijdens de CES plaats zouden vinden. Niets van waar volgens Nokia CEO Stephen Elop.

Stephen Elop is duidelijk over de geruchten: “zoals we eerder hebben uitgelegd zijn de geruchten ongegrond, en sommige mensen die het leuk vinden om geruchten de wereld in te helpen kunnen niks nieuws bedenken dus komen ze met oude geruchten op de proppen. Verder heb ik niks te zeggen.” Duidelijk taal dus van Elop. Hij doelt met zijn uitspraak overigens op eerdere geruchten uit de zomer van 2011 over een overname van Nokia door Microsoft. Ook toen werd het gerucht naar het land der fabelen gestuurd. Nokia blijft dus gewoon Nokia en er verandert dus helemaal niks. We zijn nu trouwens wel benieuwd of het gerucht voorgoed verdwijnt of dat het over een tijdje nog een keer de kop zal opsteken.

Overigens was de beste man, ondanks wat hij zei, niet uitgepraat: “toen we de Lumia producten in oktober introduceerden in oktober, kondigden we ook aan dat er ondersteuning zou zijn voor zowel CDMA als TD-SCDMA, welke een belangrijke mobiele standaard is in China, en LTE, waarvan er verschillende varianten zijn over de hele wereld. De Lumia 900 is een voorbeeld van LTE en we hebben duidelijk aangegeven dat er ook gewerkt wordt aan CDMA toestellen.” Nokia pakt het dus groots aan met de Lumia serie en wil ondersteuning bieden voor alle grote telecomnetwerken van de wereld. Nu is er al GSM/UMTS en LTE ondersteuning en in de toekomst wordt daar CDMA en TD-SCDMA aan toegevoegd.


Tags: , , , ,