Nokia Lumia 900 gebruikt Galaxy S2 scherm

Goed nieuws voor Nokia en Nokia fans, want de kans zit er dik in dat toekomstige high-end toestellen van de fabrikant zullen beschikken over een Super Amoled Plus beeldscherm. Het eerste toestel met dit scherm is de Lumia 900.

SuperAmoledPlus-vs-PentileDe Nokia Lumia 800 heeft een zogenaamd ‘PenTile’ scherm en de Nokia Lumia 900 gaat gebruik maken van een Super Amoled Plus scherm van Samsung. De techniek achter beide is een beetje lastig uit te leggen, maar als je de vergelijking ziet dan snap je dat het goed nieuws is voor Lumia 900 gebruikers. Een Super Amoled Plus scherm biedt een superieure weergave waar zwart ook echt zwart is en de beeldweergave haarscherp. Dit is de eerste keer dat Samsung zijn Super Amoled Plus technologie heeft verkocht aan een andere fabrikant.

lumia-800-Pentilelumia-900-SuperAmoledPlusLumia900-SuperAmoledPlus-1

Of de techniek ook in andere toekomstige toestellen van Nokia gebruikt gaat worden is niet bekend, maar het is wel aannemelijk. Europese gebruikers moeten dus nog even wachten op de pracht en praal van Super Amoled Plus schermen, aangezien de Lumia 900 voor de Amerikaanse markt is. De vergelijking laat in ieder geval zien dat het scherm van de Lumia 900 een véél betere weergave heeft dan de Lumia 800, dus kom maar op met die Super Amoled Plus schermen!

Bron: The Verge


Tags: , , , , ,