Nokia Lumia 920 aangekondigd

Vandaag vindt de persconferentie van Nokia en Microsoft plaats, waar de nieuwe line-up van Nokia en Windows Phone 8 bekend wordt gemaakt aan het grote publiek. Het eerste toestel dat aangekondigd is, is de Nokia Lumia 920!

Nokia en Windows Phone

Welcome to New YorkWindows Phone heeft momenteel 100.000 apps waaruit je kunt kiezen en het aantal groeide drie keer zo snel nadat Nokia aan de slag ging met Windows Phone. Ook Asha is een groot succes, voornamelijk in de armere landen. Apps, downloaden, navigatie en internet, allemaal op een enorm goedkope telefoon. Nokia doet hard zijn best om zichzelf apart te zetten van de concurrentie, mede door goede navigatie, een uniek design en goede fotografie opties. Zo hebben ze ‘maps’ voor 200 landen en vier van de vijf auto’s maken gebruik van de navigatie-mogelijkheden van Nokia.

Een ander deel van Nokia’s strategie is het veranderen hoe Nokia werkt. Het aantal management-lagen zijn vereenvoudigd en Nokia gaat momenteel door een belangrijke transitie en vandaag is de dag dat de volgende belangrijke stap genomen wordt.

Nokia introduceert de Nokia Lumia 920!

De eerste telefoon die aangekondigd is, is de Nokia Lumia 920. Hij draait op Windows Phone 8 en is tevens het vlaggenschip voor het besturingssysteem. Het is volgens Nokia de meest innovatie smartphone ter wereld. Zo zit bijvoorbeeld de PureView technologie in het toestel en navigatie zit diep in het systeem geïntegreerd. Ook kun je gebruik maken van draadloos opladen. Een van de mooiste features is echter PureView, waarmee je prachtige foto’s en video’s op kan nemen met een kwaliteit die ver boven dat van de concurrentie ligt. En waarom is PureView zo belangrijk? Omdat er momenteel per dag 1,4 miljoen foto’s gemaakt worden met smartphones. Een goede camera kan dus een behoorlijk selling point zijn.

Nokia Lumia 920

PureView komt naar Lumia toe

Met een PureView-toestel is het mogelijk om meer dan 5 keer zoveel licht op te vangen dan andere camera’s. Daardoor kun je veel betere foto’s maken in een donkere omgeving, waar andere foto’s alleen ‘wazige’ foto’s kunnen maken. Ook de video-optie is behoorlijk goed met prachtige kwaliteit en geweldige stabilisatie. De Nokia Lumia 920 maakt gebruik van PureView, dus daarmee is het direct een van de beste cameraphones die verkrijgbaar is!

Nokia PureView

Navigatie is belangrijk voor Nokia

Nokia komt op hun toestellen standaard met Nokia Drive inclusief offline navigatie. Op die manier is je Lumia-smartphone naast je smartphone en camera ook je navigatie. Een nieuwe feature is Nokia City Lens, een optie om namen van restaurants, cafe’s, winkels en andere plekken te zien op je smartphone. Je richt je camera op een bepaalde locatie en op je scherm zie je meer informatie. Een soort augmented reality dus. Nokia zet blijkbaar hevig in op navigatie en navigatie-gerelateerde zaken.

Nokia PureMotion HD+ voor prachtig kleurrijk beeld

Nokia maakt gebruikt van een nieuw scherm-type genaamd Nokia PureMotion HD+, waarmee je prachtige beelden op je scherm krijgt. De Nokia Lumia 920 maakt gebruikt van dit scherm met een grootte van 4,5 inch. Naast een enorm scherp en kleurrijk scherm is het ook mogelijk om alles goed te zien terwijl je in de zon staat. Ook heeft Nokia ervoor gezorgd dat de Nokia Lumia 920 enorm lang mee gaat door een 2000mAh batterij in het toestel te stoppen. Door dit te combineren met de Snapdragon S4 processor is het toestel enorm efficiënt.

Draadloos opladen met een fatboy

Nokia werkt samen met onder andere Fatboy voor accessoires en een van die accessoires is de Fatboy recharge pillow waarmee je je Lumia 920 draadloos op kan laden. Gewoon je Nokia op de Fatboy recharge pillow leggen en het toestel wordt automatisch opgeladen.

Wanneer is de Nokia Lumia 920 leverbaar? Meld je aan voor de alert!

Tags: , , , ,