Nokia wil dat HTC en Samsung ook Windows Phone-toestellen maken

Nokia begrijpt dat Windows Phone 8 goed in de markt gezet moet worden om zelf succes te boeken met bijvoorbeeld de Nokia Lumia 920. Daarom moedigt Nokia HTC en Samsung aan om net als zij óók Windows Phone-toestellen te maken.

Nokia moedigt Windows Phone 8 concurrentie aan

Nokia CEO Stephen Elop moedigt HTC en Samsung aan om ook Windows Phone 8 telefoons te maken. Ook het gerucht dat Microsoft aan een eigen Surface-smartphone werkt vindt Elop helemaal niet erg. Een rare uitspraak? Nee, want Windows Phone kan wel wat voeten in de aarde gebruiken en dan zijn meerdere fabrikanten geen verkeerd idee. Op die manier kan het marktaandeel van Windows Phone sneller groeien. “We moedigen HTC, Samsung, Microsoft of welke fabrikant dan ook aan om wat voor investeringen dan ook te maken om het ecosysteem een duw in de rug te geven,” aldus Elop. Hoewel HTC, Samsung en zelfs Microsoft (mits ze een Surface-telefoon uitbrengen) concurrenten zijn van Nokia zijn ze dus meer dan welkom.

Nokia heeft nog wat verrassingen achter de hand voor het geval dat

Stephen Elop maakt zich overigens geen zorgen over wat meer concurrentie teweeg kan brengen: “We zijn enorm trots op onze unieke differentiatie die wij naar het Windows Phone platform brengen. Het is niet iets wat je makkelijk namaakt of herontdekt of zoiets.” Ook zou Nokia nog wat “ongepolijste juweeltjes” klaar hebben in de Research and Development afdeling om de concurrentie aan te kunnen gaan. Nokia lijkt dus helemaal klaar te zijn voor Windows Phone 8 en keiharde concurrentie.

Bron: The Verge


Tags: , , , , ,