Nokia zet zichzelf met de Lumia 920 weer op de kaart

Gisteren kondigde Nokia en Microsoft met trots de Nokia Lumia 920 aan. Het vlaggenschip gaat draaien op Windows Phone 8 en ook al was de persconferentie niet helemaal vlekkeloos, het toestel ziet er prachtig uit!

Nokia Lumia 920: strak en kleurrijk!

Lumia 920Saaie kleuren, generieke designs en besturingssystemen die in de basis allemaal op elkaar lijken: zaken waar Nokia en Microsoft totaal niks mee te maken willen hebben! Een strak en ministemalistisch design, doorgevoerd in zowel de smartphone als het besturingssysteem. Felle levendige kleuren die je naar smaak kunt aanpassen en ‘Live Tiles’ in plaats van icoontjes. Beide bedrijven pakken het overduidelijk anders aan dan de concurrentie. Een jaar geleden werd de Lumia 800 aangekondigd, samen met Windows Phone 7. De verkopen stijgen langzaam maar zeker en het gloednieuwe besturingssysteem krijgt langzaam maar zeker meer van de markt in bezit. Gisteren werd de Nokia Lumia 920 aangekondigd en werden er wat extra features van Windows Phone 8 uit de doeken gedaan en eerlijk is eerlijk: wát een prachtige combinatie!

httpv://www.youtube.com/watch?v=pOsEUmAcbA4

De belangrijkste Lumia 920 kenmerken

Gisteren is de Nokia Lumia 920 besproken, nu vatten we de belangrijkste kenmerken samen. Vervolgens leggen we uit waarom wij denken dat de Lumia 920 meer kans van slagen heeft dan alle voorgaande Windows Phone-toestellen.

PureView – PureView werd geïntroduceerd met de Nokia 808. Deze technologie zorgt ervoor dat foto’s en filmpjes van prachtige kwaliteit zijn. Geen slim verkooppraatje deze keer maar keiharde werkelijkheid. PureView is een van de betere camera-technologieën die wij de afgelopen jaren hebben gezien in een smartphone.
PureMotion HD+ – Een nieuwe type scherm van Nokia. PureMotion HD+ is ’s werelds meest heldere, snelle en meest gevoelige touchscreen. Heldere kleuren, zwart dat ook echt zwart is en te bedienen met onder andere handschoenen!
Nokia City Lens – Dit is een AR-feature, wat staat voor Augmented Reality. Dat betekent dat je informatie op je toestel ziet terwijl je de camera ergens op richt. Denk aan winkel-informatie, restaurant reviews en nog meer. Met Nokia City Lens kun je de omgeving ontdekken samen met Nokia Lumia 920.
Draadloos opladen – Dit is een van de ‘unique selling points’ van de Nokia Lumia 920. Draadloos opladen is een belangrijk kenmerk van het toestel en er zullen vele accessoires geleverd worden om het opladen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Denk aan de ‘Charging Pillow’ van Fatboy, of de ‘Nokia Wireless Charging Stand’. Gewoon je Lumia 920 neerleggen of neerzetten en het opladen gaat vanzelf!
Smart Shoot – Stel je wil een gebouw op de foto zetten, of je vriend of vriendin die voor een mooie locatie staat. Het probleem is alleen dat er constant mensen door je beeld heen lopen en dat is natuurlijk niet mooi op de foto. Smart Shoot maakt een aantal foto’s, analyseert ze en haalt alle ongewenste mensen uit de foto!

Windows Phone 7 en huidige Lumia’s zijn het ‘net niet’

Gisteren om vier uit zaten wij klaar hier bij GSMacties.nl om de livestream van de persconferentie van Microsoft en Nokia te volgen. Windows Phone 8 kennen we inmiddels wel dus onze ogen waren vooral gericht op de nieuwe Lumia’s. Zelf vinden we de huidige Lumia’s in de categorie ‘net niet’ vallen. Ze doen een hoop goed, zien er lekker strak uit en Windows Phone is een mooi besturingssysteem, maar ze leggen het af tegen de concurrentie wat betreft specificaties, features en apps. Natuurlijk bestaat Lumia pas een jaar en staat alles nog in de kinderschoenen en daarom waren we erg benieuwd naar de nieuwe line-up. Verwachtingen waren er niet heel erg veel, maar Nokia heeft ons enorm verbaasd!

Wankele presentatie, prachtige smartphone

Toegegeven, de presentatie ging niet helemaal vlekkeloos en nee, het had niet de ‘flair’ van een Apple of Samsung presentatie, maar toch waren wek aan het einde aangenaam verrast. Wat Nokia laat zien met de Lumia 920 is dat ze keihard aan het knokken zijn om terug te keren tussen de grootmachten in de telefoonwereld. Waar de vorige Lumia’s ‘net niet’ gevalletjes waren is de Lumia 920 dat absoluut niet! Een camera die de concurrentie ver achter zich laat, een groot en prachtig scherm met hoge resolutie, een flinke batterij, een van de snelste processors van het moment, veel opslaggeheugen en een hele berg aan functies die standaard meegeleverd worden. Kortom, de Nokia Lumia 920 heeft genoeg in huis om te concurreren met de Samsung Galaxy S3 en wellicht ook de iPhone 5.

httpv://www.youtube.com/watch?v=V8_Z7_kJ3_g

Nokia en Microsoft hebben met de Lumia 920 een topper in huis!

Het is nog even afwachten wat de eerste ervaringen met de Nokia Lumia 920 zijn, maar wij denken dat Nokia én Microsoft een potentieel succes in handen hebben. Windows RT voor tablets komt eraan, Windows Phone 8 komt eraan, een nieuwe Xbox komt eraan (aankondiging word in 2013 verwacht) en Windows 8 komt eraan. Microsoft timmert enorm hard aan de weg om één ecosysteem te creëren voor al zijn producten. Connectiviteit voor alles. Combineer dat met de enorme berg aan functies en de prachtige mogelijkheden van de nieuwe Lumia 920 en je hebt de kans om iets moois neer te zetten. Het zal moeilijk zijn om terrein te winnen tussen al het smartphone-geweld dat Samsung, HTC, Apple en Sony op de markt brengen, maar de Lumia 920 heeft alles in huis om zowel Nokia als Microsoft terug op de smartphone-kaart te zetten. We hadden niet verwacht dat we zo enthousiast zouden worden van een Lumia en Windows Phone. We zagen onszelf er nog niet mee rondlopen. Dat is sinds gisteren echter verleden tijd. Waar Apple en Android met elkaar overhoop liggen, gaan Nokia en Microsoft vrolijk verder met innoveren en tijd steken in een fris nieuw systeem met idem smartphones. Gevalletje waar twee vechten om het been gaat de derde ermee heen?

httpv://www.youtube.com/watch?v=8Q8tlSDpVDI

Release-datum Nokia Lumia 920 nog niet bekend

Helaas is er nog geen release-datum bekend voor de Nokia Lumia 920 behalve dat we hem in kwartaal 4 van 2012 kunnen verwachten. Een prijs is eveneens niet bekend maar we kunnen ervan uit gaan dat deze tussen de 500 en 600 euro zal liggen, wat op een lijn zit met andere high-end smartphones. De kleuren waarin de Lumia 920 uit zal komen zijn wel bekend: geel, rood, wit, grijs en zwart.

Benieuwd wanneer de Lumia 920 te bestellen is? Meld je dan aan voor de alert!

Tags: , , ,