Artikel: De populairste toestellen en merken van januari 2014

Het nieuwe jaar is inmiddels een maandje oud dus het is weer tijd om te bekijken welke toestellen en merken de afgelopen maand het populairste waren! Zou er veel veranderd zijn of juist niet?

Dit zijn de populairste toestellen op GSMacties.nl!

GSMACTIESMaandelijks wordt GSMacties.nl bezocht door enorm veel mensen en al die mensen klikken weer op andere acties en bekijken andere telefoons. Op deze manier krijgen we een goed beeld van welke merken en toestellen populair zijn en dat willen we maar al te graag met jou delen!

Bekijk het artikel van december 2013 om te zien wat toen de populairste toestellen en merken waren!

De top 5 smartphones

De afgelopen twee maanden stond de Samsung Galaxy S3 op de eerste plaats maar die is nu ingehaald door de iPhone 4S 8GB. Het scheelt niet veel en is bijna een gedeelde eerste plaats, maar de iPhone 4S 8GB heeft een flinke inhaalslag gemaakt. Dat komt mede door een aantal zeer interessante acties met dit toestel. De rest van de top 5 ziet er nog redelijk hetzelfde uit qua toestellen. Wel is de Galaxy S4 Mini uit de top 5 verdwenen.

Top 5 smartphones januari 2014

Bekijk en vergelijk acties van de vier populairste toestellen op GSMacties.nl!

Top 5 per merk

De samenstelling bij de diverse merken is in de meeste gevallen weinig veranderd. Er zijn nauwelijks nieuwe toestellen uitgekomen de laatste tijd en daarom is er weinig veranderd.

Apple

iPhone Top 5 januari 2014Net als in de algemene top 5 staat ook hier de iPhone 4S 8GB op de eerste plaats, gevolgd door de iPhone 5S 16GB. Wel is de iPhone 4S de afgelopen maand verdwenen omdat deze niet meer leverbaar is en in plaats daarvan staat nu de iPhone 5S 32GB in het lijstje. De iPhone 5C staat net als de vorige op de vierde plaats.

HTC

HTC Top 5 januari 2014De top 5 van HTC is op één toestel na exact hetzelfde als de top 5 van de vorige maand. De HTC Desire 500 is namelijk vervangen door de HTC Desire 601. Wel is de populariteit van HTC in januari flink ingezakt (maar daarover later in het artikel meer).

Huawei

Huawei Top 5 januari 2014Ook bij Huawei zijn dezelfde toestellen in de top 5 te vinden. De high-end Ascend P6 staat nog op de eerste plaats, maar de Ascend Y300 heeft zijn tweede plaats op moeten geven voor de Ascend W2.

LG

LG Top 5 December januari 2014De LG G2 is van de vijfde positie naar de derde positie geklommen en de Nexus 5 is een plaatsje gezakt. De LG Optimus L5 II is uit de top 5 verdwenen maar de LG Optimus L7 II is er juist in verschenen. De Optimus L3 II en L9 staan nog steeds op de eerste en tweede plaats.

Nokia

Nokia Top 5 januari 2014De afgelopen maand is de Lumia 920 bij veel winkels uit het assortiment gegaan en daarom is de top 5 licht veranderd. De Lumia 520 staat nog altijd met stip op nummer één, maar de Lumia 925 is een plaatsje gestegen en de Lumia 625 is nieuw binnengekomen op nummer vier.

Samsung

Samsung Top 5 januari 2014De Samsung Galaxy S3 is nog altijd enorm populair en staat daarom nog op nummer één. De Galaxy S4 is een plaatsje gestegen naar nummer twee, de Galaxy S3 Mini is een plaatsje gestegen naar nummer drie en de Galaxy S4 Mini is twee plaatsen gezakt naar nummer vier. Op nummer vijf stond de Galaxy Fame maar die is nu vervangen door de Galaxy Note 3.

Sony

Sony Top 5 januari 2014De Sony Xperia Z1 heeft zijn eerste plaats op moeten geven aan de Xperia SP. Veel is de Xperia Z1 niet gezakt want dit toestel staat nu op de tweede plaats. De Xperia Z is twee plaatsen gestegen naar nummer drie en de Xperia L is opnieuw binnengekomen en wel op de vijfde positie.

Populariteit van merken

Top Merken januari 2014In januari staat Samsung nog altijd hoog aan de top, gevolgd door Apple. Nokia staat net als de vorige maand op de derde plaats en LG bezet de vierde plaats. Sony is in januari echter een positie gestegen en ook Huawei is een positie gestegen. De grootste verandering in januari vind echter plaats bij HTC. Vorige maand nog twee plaatsen gestegen en relatief dichtbij LG qua populariteit maar deze maand weer twee plaatsen gezakt. Waarom? We hebben geen idee!

Besturingssystemen

Besturingssystemen januari 2014Qua populariteit kunnen kort maar krachtig zijn: Android is een procent gegroeid, Windows Phone een procent gezakt. De lichte stijging van Android komt voornamelijk door de immense populariteit van Samsung in januari en dat is ten koste gegaan van Windows Phone.

Vergelijk diverse scherpe acties in combinatie met diverse telefoons op GSMacties.nl!

Februari kan verandering brengen

Even nog een toevoeging aan het artikel want hoewel de afgelopen maanden redelijk rustig was qua nieuwe toestellen gaat daar de komende maand misschien wel wat verandering in komen. In februari vind namelijk het Mobile World Congress in Barcelona plaats. Het is de grootste beurs op het gebied van mobiele telefoons ter wereld en doorgaans worden er door de diverse fabrikanten nieuwe smartphones aangekondigd. Zo komt Sony mogelijk met de Xperia Z2, Nokia komt met diverse toestellen, Samsung komt waarschijnlijk met nieuwe toestellen en ook fabrikanten als HTC, LG en Huawei komen waarschijnlijk met nieuwe toestellen. Na het Mobile World Congres kan er dus nogal wat veranderen!


Tags: , , , , , ,