Artikel: De populairste toestellen en merken van december 2013

Vorige maand hebben we voor het eerst met jullie gedeeld wat op GSMacties.nl de populairste toestellen en merken zijn. We willen er een maandelijks terugkerend item van maken dus ook deze maand hebben we weer de populairste toestellen opgesteld!

Dit zijn de populairste toestellen op GSMacties.nl!

GSMACTIESDe opzet is hetzelfde als de vorige keer. We kijken naar de algemene top 5 van smartphones, de top 5 per merk, de populariteit van merken en de populariteit van besturingssystemen. Het leukste is dan om te zien of er veranderingen zijn!

Bekijk het artikel van november 2013 om te zien wat toen de populairste toestellen en merken waren!

De top 5 smartphones

Er is deze maand weinig veranderd in de top 5 van smartphones. De iPhone 5S was de vorige maand een harde stijger maar is blijven steken op de vierde plaats. De Samsung Galaxy S4 Mini heeft de S3 Mini van de tweede plaats gestoten en de S3 Mini heeft op zijn beurt de iPhone 5 van zijn plaats gestoten. De Galaxy S3 is echter nog altijd heer en meester!

Top 5 smartphones december 2013

Bekijk en vergelijk acties van de vier populairste toestellen op GSMacties.nl!

Top 5 per merk

In de diverse top 5’s zijn relatief weinig veranderingen. Hier en daar zijn er wat toestellen van plaats verschoven maar daar blijft het vaak ook bij.

Apple

Apple Top 5 December 2013De vorige maand was de iPhone 5C nog afwezig in de top 5 van Apple maar deze maand is het toestel naar de 4e plaats geklommen. De iPhone 4 8GB is inmiddels nauwelijks meer verkrijgbaar en de iPhone 4S 16GB is ook steeds slechter verkrijgbaar.

HTC

HTC Top 5 December 2013De top 5 is qua toestellen niet veranderd, maar de posities zijn wel wat anders. Zo is de HTC Desire 300 van de 5e plek naar de 2e plek gegaan. De Desire X is een plaatsje gezakt naar de nummer 3-positie en de Desire 500 is gezakt naar positief nummer 5.

Huawei

Huawei Top 5 December 2013Bij Huawei is ook maar weinig veranderd. De Ascend W2 en Ascend G700 zijn van plek verwisseld en de Ascend Mate heeft plaatsgemaakt voor de Ascend P2. Wat echter wel opvalt deze maand is dat de populariteit flink verminderd is ten opzichte van de vorige maand, maar daarover straks meer!

LG

LG Top 5 December 2013De LG G2 is van de vijfde positie naar de derde positie geklommen en de Nexus 5 is een plaatsje gezakt. De LG Optimus L5 II is uit de top 5 verdwenen maar de LG Optimus L7 II is er juist in verschenen. De Optimus L3 II en L9 staan nog steeds op de eerste en tweede plaats.

Nokia

Nokia Top 5 December 2013De Nokia Lumia 520 prijkt nog altijd op nummer één en de Lumia 1020 heeft nu een tweede positie ingenomen waarmee het toestel drie plaatsen geklommen is. De grootste verrassing is echter de aanwezigheid van de Asha 501 in de top 5. Mogelijk komt dit doordat de populaire Lumia 620 en Lumia 820 nauwelijks nog leverbaar zijn. Daarnaast is de Asha 501 erg voordelig!

Samsung

Samsung Top 5 December 2013Bij Samsung is ten opzichte van november maar één ding veranderd: de Galaxy S3 Mini en de S4 Mini zijn van plek verwisseld. Verder is er niks veranderd.

Sony

Sony Top 5 December 2013Bij Sony is er redelijk wat veranderd deze maand. Zo is de Xperia Z1 een positie geklommen naar de eerste plaats, de Xperia SP is een nieuwkomer op de tweede plaats, de Xperia M is een nieuwkomer op de derde plaats, de Xperia E is gezakt naar de vierde plaats en de Xperia Z  is eveneens een plaats gezakt.

Populariteit van merken

Top Merken December 2013De grootste verandering is de gekelderde populariteit van Huawei. Het merk stond de vorige maand nog op de vijfde plaats maar neemt nu de zevende plaats in, en dat terwijl de acties het vrij goed deden. Nokia heeft inmiddels een solide derde positie ingenomen en LG verstoten naar plaats vier. HTC heeft zijn zevende plaats verwisseld met HTC, welke nu op de vijfde plaats staat. Sony doet wat het de vorige maand ook deed, namelijk de zesde plaats innemen. Samsung en Apple zitten nog altijd hoog op de toren en nemen plaats een en twee in.

Besturingssystemen

Besturingssystemen December 2013Net als de vorige maand zijn de percentages gebaseerd op de 100 populairste acties op GSMacties.nl. Android is gestegen van 55% naar 61% en heeft daarmee wat marktaandeel van iOS weggesnoept. Die is namelijk gezakt van 36% naar 28%, wat een flinke tegenvaller is. Windows Phone is met een puntje gestegen naar 10%. BlackBerry OS is nog altijd afwezig in de top 100 maar vanwege de Nokia Asha 501 heeft ‘Overig’ een procentje gekregen.

Vergelijk diverse scherpe acties in combinatie met diverse telefoons op GSMacties.nl!

Tags: , , , , ,