Artikel: De populairste toestellen en merken van februari 2014

De kortste maand van het jaar is bijna voorbij, maar we gaan niet naar maart voordat we de cijfertjes met jullie doorgenomen hebben! Februari was erg rustig qua verkopen en de laatste week is goed geweest voor heel wat nieuwe toestellen!

Dit zijn de populairste toestellen op GSMacties.nl!

GSMACTIESMaandelijks wordt GSMacties.nl bezocht door enorm veel mensen en al die mensen klikken weer op andere acties en bekijken andere telefoons. Op deze manier krijgen we een goed beeld van welke merken en toestellen populair zijn en dat willen we maar al te graag met jou delen!

Bekijk het artikel van januari 2014 om te zien wat toen de populairste toestellen en merken waren!

De top 5 smartphones

De iPhone 4S 8GB staat net als de vorige maand op de eerste plaats en het verschil met de nummer twee qua populariteit is vrij groot. Op die tweede plaats vinden we de Galaxy S3. Ver daaronder, op nummer drie staat de Galaxy S4, gevolgd door de Galaxy S3 Mini op nummer vier en op nummer vijf de iPhone 5S. Dezelfde toestellen dus als in januari, maar de posities zijn veranderd.

Top 5 besturingssystemen 2014

Bekijk en vergelijk acties van de vier populairste toestellen op GSMacties.nl!

Top 5 per merk

Er is maar heel weinig veranderd bij de merken. Veelal dezelfde toestellen die ook deze maand weer populair waren. Mogelijk dat er de volgende maand een en ander gaat veranderen.

Apple

iPhone Top 5 februari 2014 Dankzij de prima prijs van de iPhone 4S 8GB is het een erg populair toestel. Uiteraard is de iPhone 5S 16GB ook nog altijd populair en dat is ook niet gek aangezien het de nieuwste iPhone is. Opvallend is echter dat de iPhone 5 16GB populairder is dan de iPhone 5C 16GB. Dat is interessant omdat de iPhone 5C in feite een iPhone 5 is, maar dan zonder het kenmerkende uiterlijk. Blijkbaar hechten mensen toch waarde aan het ‘premium’ uiterlijk dat Apple doorgaans hanteert.

HTC

HTC Top 5 februari 2014Bij HTC is de Desire 601 uit de top 5 verdwenen en de Desire 500 is er voor in de plaats gekomen. De grootste verandering is dat de HTC One Mini naar de nummer twee gestegen is. Tijdens het Mobile World Congress heeft HTC geen opvolger van de One aangekondigd (dat doen ze in maart) maar wel twee nieuwe Desire-modellen. Als ze die een beetje goed in de markt zetten kunnen het erg populaire toestellen worden!

Huawei

Huawei Top 5 februari 2014De Huawei Ascend W2 en de Ascend G700 zijn van plaats verwisseld en verder is alles hetzelfde gebleven. Wel is de Huawei Ascend P2 momenteel niet meer leverbaar.

LG

Lg Top 5 februari 2014Het valt een beetje in de herhaling maar ook bij LG staan dezelfde toestellen in de top 5, al is het hier en daar wel een beetje gaan schuiven. De goedkope LG Optimus L3 II is nog altijd onverminderd populair, gevolgd door de L9. De Nexus 5 staat nu op de derde plaats en de LG G2 is naar de vierde plaats gezakt.

Nokia

Nokia Top 5 februari 2014Nokia heeft dringend wat nieuws nodig want de populariteit is wat aan het zakken. De Lumia 520 is nog altijd zeer populair en ook de Lumia 1020 doet het qua populariteit redelijk goed. Alles daaronder is een heel stuk minder populair. De grootste verandering is dat de Lumia 925 naar de vijfde plek is gezakt.

Samsung

Samsung Top 5 februari 2014Bij Samsung is alles exact hetzelfde gebleven. De Galaxy S3 is voor veel mensen meer dan voldoende en kost niet veel en voor de mensen die wat nieuwers willen is er de Galaxy S4. Beide toestellen zijn met zeer scherpe acties te krijgen, wat de populariteit verklaart. Grote kans echter dat de Galaxy S5 zijn weg vindt naar de top 5 in maart.

Sony

Sony Top 5 Februari 2014De Sony Xperia Z is gestegen naar de nummer één positie, waardoor de Xperia SP nu op de tweede plaats staat. De nieuwkomer hier is de Z1 Compact. Hij staat nog op de vijfde plaats en wij zien hem niet snel veel hoger stijgen vanwege de ietwat hoge prijs van het toestel.

Populariteit van merken

Top Merken februari 2014Samsung is nog altijd heer en meester als het gaat om de merken. Dat zal voorlopig ook nog niet veranderen. Apple staat nog steeds op de tweede plaats, maar het verschil met Samsung is kleiner dan in januari. Nokia is qua populariteit flink gezakt maar heeft de derde plaats weten te behouden. LG staat nog steeds op de vierde plaats en op de vijfde plaats vinden we nu Huawei. Een knappe prestatie aangezien de Ascend P2 uit de verkoop is gegaan. Sony is een plaatsje gezakt, maar qua populariteit zit het nek aan nek met Huawei.

Besturingssystemen

Besturingssystemen februari 2014De groei van Android lijkt oneindig te zijn. Het besturingssysteem van Google is met 7 punten naar 69 procent gestegen, iOS heeft een puntje in moeten leveren en Windows Phone heeft een duik genomen en staat nu op slechts 3 procent.

Vergelijk diverse scherpe acties in combinatie met diverse telefoons op GSMacties.nl!

Nieuwe toestellen in maart

Deze week vond het Mobile World Congress plaats en op die telecombeurs zijn diverse nieuwe toestellen aangekondigd. Zo kondigde HTC de Desire 610 en Desire 816 aan, Sony kondigde de Xperia Z2 en M2 aan, Nokia kondigde kondigde de Nokia X aan en natuurlijk was er Samsung met de Galaxy S5. Daarnaast hebben ook merken als Huawei en LG aangekondigd met nieuwe toestellen te komen. Grote kans dus dat er in maart een hele hoop gaat veranderen in de samenstelling van de populairste toestellen!


Tags: , , , , , , , , , , , ,