Sony kondigt de Xperia Z2 en Xperia M2 aan

Sony heeft op het Mobile World Congress de Xperia Z2 aangekondigd. Het toestel moet de Xperia Z1 opvolgen en onder andere de camera heeft een upgrade ontvangen. Ook heeft Sony de Xperia M2 aangekondigd.

Sony kondigt twee nieuwe Xperia’s aan op het MWC

Op de eerste dag van het Mobile World Congress heeft Sony twee smartphones aangekondigd: de Sony Xperia Z2 en de Sony Xperia M2. De Xperia Z2 zal de high-end-markt bedienen terwijl de M2 meer gericht is op de mid-range-markt.

De Sony Xperia Z2

De Sony Xperia Z2 beschikt over een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels en een nieuwe quadcore-processor, namelijk de Snapdragon 801. Deze processor loopt op een snelheid van 2,3GHz en beschikt over een Adreno 330-GPU. Er is 16GB opslag aanwezig en 3GB werkgeheugen. De accu heeft een capaciteit van 3000mAh. Er zijn twee camera’s aanwezig: een 20,7-megapixelcamera en een 2,2-megapixelcamera.

Sony Xperia Z2 - 2Die 20,7-megapixelcamera heeft een 1/2.3 Exmor RS-sensor en een Sony G-lens. De beeldprocessor van deze camera is dezelfde als die gebruikt wordt in de camera’s van Sony en er is een stereo-microfoon aanwezig om het geluid goed om te kunnen nemen. Een van de speerpunten van deze camera is dat hij op kan nemen in 4K, wat een resolutie van 3840×2160 pixels is. De Sony Xperia Z2 is net als zijn voorgangers stof- en waterdicht en is voorzien van de ip55- en ip58-certificaten. Bij het toestel krijg je standaard noisecanceling-oordopjes meegeleverd.

Vanaf april is de Sony Xperia Z2 leverbaar voor een nog onbekende prijs. Schrijf je nu in voor de alert en blijf op de hoogte van acties!

Sony Xperia M2

Dan is er nog de Sony Xperia M2, welke net buiten het budgetsegment valt. Dit toestel beschikt over een Snapdragon 400-quadcore met een snelheid van 1,2GHz. Er is 1GB werkgeheugen aanwezig en 8GB opslag. Het toestel heeft een 4,8 inch-scherm met een resolutie van 960×540 pixels en de camera heeft 8 megapixels tot zijn beschikking waarmee in 1080p gefilmd kan worden.

Sony Xperia M2Wanneer de Xperia M2 precies uitgebracht wordt is niet bekend maar vermoedelijk zal dit net als de Xperia Z2 ergens rond april zijn. De prijs in Nederland is eveneens nog niet bekend maar de kans is groot dat het minder zal zijn dan 250 euro.

Interesse in de Sony Xperia M2? Schrijf je dan in voor de alert en blijf op de hoogte van acties!

Tags: , , , , , ,