Sony kondigt de Xperia Z1 aan

Sony heeft de opvolger van de Xperia Z aangekondigd op de IFA-beurs in Berlijn. De Sony Xperia Z1 lijkt veel op zijn voorganger maar heeft aan aantal verbeteringen aan boord. Daarnaast lijkt Sony extra de focus te hebben gelegd op fotografie.

Sony kondigt de Xperia Z1 aan

Sony heeft de opvolger van de Sony Xperia Z aangekondigd. De Sony Xperia Z1 lijkt veel op zijn voorganger maar is onder andere sneller, krachtiger en heeft een betere camera aan boord. Een volwaardige opvolger is het niet en het kan meer gezien worden als vernieuwing van het bestaande model. Sony is overigens niet de enige fabrikant die het doet. Zo zijn de iPhone 4S, Galaxy S4 en de HTC One X+ ook vernieuwingen van bestaande modellen.

Sony Xperia Z1Een van de grootste verbeteringen is de camera. Deze heeft 20 megapixels maar maakt geen gebruik van een techniek die door bijvoorbeeld Nokia gebruikt wordt. Zo heeft de Lumia 1020 bijvoorbeeld 41 megapixels aan boord maar dat wordt verkleind naar 5 of 8 megapixels. De sensor van de Z1-camera is wel wat groter dan die van de Xperia Z maar in hoeverre dat de 20 megapixels ‘nodig’ zijn moet nog blijken.

Sony Xperia Z1 cameraDe processor in de Xperia Z1 is de Snapdragon 800 met een snelheid van 2,2GHz. Hiermee is het toestel flink sneller dan de Xperia Z en kan het de concurrentie prima bijbenen. Er is daarnaast nog 2GB werkgeheugen aanwezig en 16GB opslaggeheugen (uitbreidbaar met MicroSD).

De prijs van de Sony Xperia Z1 is nog niet bekendgemaakt maar als je op de hoogte wilt blijven van acties kun je je inschrijven voor de alert!

Tags: , , , ,