Sony Xperia Z met 5 inch scherm aangekondigd

Sony heeft tijdens een persconferentie op de CES-beurs in Las Vegas de Sony Xperia Z aangekondigd. Deze smartphone zal het nieuwe Sony-vlaggenschip worden, een 5 inch scherm bevatten en op Android draaien.

Sony kondigt de 5 inch Xperia Z aan tijdens CES

Sony Xperia ZTegenwoordig worden vlaggenschepen steeds groter en 5 inch is geen vreemde maat meer in de wereld van smartphones. Zo heeft Sony tijdens de CES in Las Vegas de Sony Xperia Z aangekondigd. Dit nieuwe vlaggenschip van Sony heeft een 5 inch scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. Hiermee komt de pixeldichtheid uit op 441, wat flink hoger is dan schermen van veel concurrerende high-end smartphones. Geen verkeerde prestatie dus. Verder maakt de Sony Xperia Z gebruik van de krachtigste processor van het moment, de Snapdragon S4 Pro. Deze quadcore-processor draait op een snelheid van 1,5GHz en heeft een Adreno 320-gpu aan boord. Qua werkgeheugen moet de Xperia Z het doen met 2GB en er is 16GB opslaggeheugen aanwezig, uit te breiden met een MicroSD-kaartje. Geen verkeerde specificaties!

Sony Xperia Z maakt gebruik van 13 megapixel camera

De Sony Xperia Z heeft uiteraard ook een camera aan boord en wel eentje met een 13 megapixel Exmor RS-sensor. Deze sensor maakt het mogelijk HDR-foto’s te schieten en zelfs HDR-filmpjes op te nemen. HDR staat voor High Dynamic Range, wat betekent dat zowel donkere als lichte delen in een foto of filmpje veel details bevatten. Normaal gesproken is donker té donker is en licht té licht. De accu van de Xperia Z heeft een capaciteit van 2330mAh. Vooral de standby zou flink verlengt zijn door een speciale ‘stamina’ modus. Door alle achtergrondtaken af te sluiten bij het standby gaan zou het toestel het flink wat langer vol kunnen houden dan normaal. Telefoongesprekken en notificaties worden uiteraard gewoon ontvangen.

Dit kwartaal komt de Xperia Z uit voor 629 euro

De Xperia Z zal dit kwartaal wereldwijd uitgebracht worden en zal draaien op Android 4.1 welke kort na de introductie geüpdatet kan worden naar Android 4.2. In Nederland gaat het toestel 629 euro kosten (adviesprijs).

Meld je aan voor de Sony Xpera Z alert en blijf op de hoogte van acties!

Tags: , ,