Sony lanceert Sony Xperia Sola

Voorheen bekend als de Sony Xperia Pepper, een smartphone die we bijvoorbeeld op het MWC niet terugzagen. Waar het toestel was gebleven was lange tijd onduidelijk, tot nu. De Pepper heet nu de Sola en brengt gloednieuwe technologie met zich mee!

Een paar maanden terug doken de eerste geruchten van de Pepper op en veel mensen verwachtten dat het toestel officieel geïntroduceerd zou worden op het Mobile World Congress. Op die beurs werden uiteindelijk de Sony Xperia S, P en U gelanceerd maar de Pepper was nergens te bekennen. Nu, twee weken na het evenement, lanceert Sony officieel de Xperia Sola MT27i, ook wel bekend als de Pepper!

Xperia SolaHet toestel lijkt in eerste instantie erg veel op bijvoorbeeld de Xperia S, maar de Sola heeft iets wat geen enkele andere smartphone heeft: floating touch technologie. Met die techniek hoef je je scherm niet meer aan te raken om door je toestel heen te navigeren. Volgens Sony is deze technologie preciezer dan de huidige touchscreen technologie. Zo kun je bijvoorbeeld een link in je browser ‘markeren’ en hem laden met een klik. Nu is het nog zo dat je regelmatig een foute link aantikt, maar dat zou met deze ‘floating touch’ technologie verleden tijd moeten zijn.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ppbwOiZv6C4

Qua verdere specificaties past de Sola prima in de huidige line-up van Sony. Zo heeft het toestel ondersteuning voor Near Field Communication (NFC). Een leuke bijkomstigheid is dat Sony ‘Xperia Smart Tags’ meelevert die je overal in je huis neer kunt leggen. Aan een Xperia Tag kan een actie gekoppeld worden en zodra je in de nabijheid bent van een tag kan je telefoon zich aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan een Xperia Tag in de auto. Zodra jij in de auto stapt ‘ziet’ je telefoon de tag en start hij een app op die gemaakt is voor betere bediening in de auto. Verder heeft het toestel een dual-core 1GHz processor, een razendsnelle 5 megapixel camera en xLOUD. xLOUD is een andere technologie van Sony die de kwaliteit uit de speaker van je toestel aanzienlijk verbetert. De Xperia Sola draait op Android 2.3 en zal later dit jaar een update naar Android 4.0 krijgen.

In het tweede kwartaal van dit jaar moet de Sony Xperia Sola op de markt verschijnen met een adviesprijs van 319 euro.


Tags: , , , ,