Sony Ericsson sluit 2011 slecht af

Sony Ericsson heeft haar cijfers van het afgelopen kwartaal en jaar bekendgemaakt en die zien er niet rooskleurig uit. Zo zijn er in het laatste kwartaal van 2011 minder telefoons verkocht dan in dezelfde periode het jaar daarvoor.

Sony EricssonIn 2011 zijn in totaal 34,4 miljoen telefoons verkocht tegenover 43,1 miljoen telefoons in 2010. Wel is de gemiddelde verkoopprijs iets omhoog gegaan, van 146 euro naar 152 euro. In het laatste kwartaal van 2011 zijn er 9 miljoen telefoons verscheept, wat 20 procent minder is dan in hetzelfde kwartaal van het jaar daarvoor en 5 procent minder dan kwartaal drie van 2011. Behalve een daling in verkochte telefoons is er ook verlies gemaakt. Waar Sony Ericsson in 2010 nog een nettowinst behaalde van 8 miljoen euro, sluiten ze 2011 af met een nettoverlies van 207 miljoen euro. Volgens Sony Ericsson zijn de tegenvallende cijfers te wijten aan de felle competitie tussen smartphone fabrikanten en reorganisaties binnen het bedrijf.

Het is niet allemaal slecht nieuws wat Sony Ericsson weet te melden. Zo is het aantal verkochte Xperia smartphones met 65 procent gegroeid op jaarbasis en zijn er in totaal 28 miljoen Xperia smartphones verkocht tot nu toe. Ook schat Sony Ericsson dat het in het afgelopen jaar 10 procent van de Android markt in handen heeft gekregen, en dat zou dit jaar moeten gaan groeien. Vanaf maart verschijnen de eerste smartphones onder de vlag van Sony en zal Sony Ericsson voorgoed verleden tijd zijn. De tot nu toe aangekondigde smartphones van Sony zien er goed uit (qua specificaties), dus wie weet gaan ze dit jaar een hoop goed maken!


Tags: , , , ,