Sony introduceert Xperia S en Xperia ion

Tijdens de CES beurs heeft Sony twee nieuwe toestellen geïntroduceerd. Het zijn beide toestellen in de Xperia serie, namelijk de Xperia S en de Xperia ion. Die laatste zal beschikken over LTE en daarom voornamelijk voor de VS zijn.

Het is al even bekend dat Sony over niet al te lange tijd verder zal gaan zonder Ericsson en de eerste twee toestellen onder de vlag van Sony zijn inmiddels aangekondigd. Het eerste toestel dat onder de naam ‘Sony’ aangekondigd werd is de Xperia ion. De ion heeft een 1,5GHz processor onder de motorkap en bevat een 4,6 inch scherm met een resolutie van 1280×720. Foto’s maken en video’s opnemen kan uiteraard ook met dit toestel en niet met de minste specificaties. Zo kun je foto’s maken met maar liefst 12 megapixels en video’s kunnen opgenomen worden met een resolutie van 1920×080. Om alles op te kunnen slaan heb je de beschikking over 16GB opslaggeheugen. Ook kun je videobellen met een 1,3 megapixel camera en kun je gebruik maken van NFC (Near Field Communication). Dit toestel beschikt over LTE ondersteuning, waardoor het vermoeden bestaat dat het voornamelijk bedoeld is voor de Amerikaanse markt.

Xperia SNaast de Xperia ion is ook de Xperia S geïntroduceerd. Qua specificaties lijkt deze erg veel op de ion. Het scherm is met 4,3 inch wat kleiner maar heeft met 1280×720 wel dezelfde resolutie. De processor is een 1,5GHz dual-core. Foto’s hebben een resolutie van 12 megapixels en video’s hebben een resolutie van 1920×1080. Erg veel gelijkenissen dus met de Xperia ion. Wel kun je bij de Xperia S het geheugen uitbreiden tot 32GB door middel van een MicroSD geheugenkaartje. Ook beschikt de Xperia S over een Exmor R sensor voor de foto’s, wat voor een goede kwaliteit moet zorgen. Onbekend is of deze sensor ook in de ion zit. Dit toestel zal in maart uitkomen.

Beide toestellen hebben naast hardware nog een aantal andere overeenkomsten. Zo zijn ze beide Playstation certified. Hierdoor kun je Playstation spellen spelen die Sony opnieuw heeft uitgebracht. Een andere bekende Playstation certified telefoon is de Sony-Ericsson Xperia Play. Ook komen beide toestellen uit met Android 2.3 maar er zal later een update naar Android 4.0 verschijnen.


Tags: , , ,