Android gaat nog steeds als een trein!

Dat Android het steeds beter doet is niks nieuws, maar het aantal smartphones dat draait op Google’s besturingssysteem blijft ongelooflijk hard groeien. Nielsen Mobile Insights heeft in de VS een onderzoek gedaan naar smartphones en de besturingssystemen.

Mobile OSNielsen doet wel vaker onderzoeken naar hoeveel mensen een bepaald besturingssysteem gebruiken en hoeveel mensen een smartphone gebruiken, dus het is goed te zien hoe snel Android nou precies groeit. 3 maanden geleden had Android een aandeel van 43 procent, Apple had met iOS een aandeel van 28 procent, Blackberry was goed voor 18 procent en de overigen platformen (Windows Phone, Symbian, Bada, Meegoo, etc.) zijn goed voor 11%. Dat was 3 maanden geleden. Nu ziet het plaatje er heel wat anders uit.

Op dit moment heeft Android een aandeel van een ongelooflijke 56 procent, wat maar liefst 13 procent hoger ligt dan 3 maanden geleden. iOS is gelijk gebleven op 28 procent, Blackberry heeft flink moeten inleveren want die zit nu op 9 procent en ook de overige platformen hebben in moeten leveren want die zijn gezakt naar 6 procent. Android doet het dus enorm goed en drukt vooral Blackberry en de overige platformen verder naar de achtergrond. iOS doet het (vergeleken met de concurrenten) ook nog redelijk maar heeft een twee keer zo laag aandeel als Android, wat op zich nog meevalt als je je bedenkt dat er véél meer Android toestellen zijn dan iOS toestellen.

Smartphones aandelenWel moet erbij vermeld worden dat deze cijfers dus niet voor Europa gelden. In Europa liggen de cijfers iets anders (cijfers van juli 2011). Gek genoeg is niet Android hier de koploper, maar Symbian. Symbian, een stervend mobiel besturingssysteem van Nokia, heeft een aandeel van 37,8 procent en Android volgt met 22,3 procent. Met een aandeel van 20,3 procent staat iOS op de derde plaats. Blackberry heeft een aandeel van 9,4 procent en op de laatste plaats vinden we Microsoft met een aandeel van 6,7 procent. De kans is groot dat de cijfers inmiddels alweer flink veranderd zijn, maar ook hier verslaat Android iOS. Het is even wachten op de iPhone 5 om te zien wat er dan met de percentages gebeurt.