“Apple komt met schikkingsvoorstel voor Samsung en Motorola”

Apple staat erom bekend dat ze niet snel met schikkingsvoorstellen komen. Geld is er genoeg dus wordt er rechtszaak na rechtszaak op de concurrentie afgevuurd. Nu gaat dat mogelijk veranderen, want Apple heeft mogelijk een licentiedeal met Samsung en Motorola voorgesteld!

Apple-Samsung-MotorolaOver de gehele wereld lopen momenteel rechtszaken omtrent patenten tussen Apple, Samsung en Motorola. Duitsland, de Verenigde Staten, Australië en Nederland zijn de voornaamste strijdtonelen en er worden bakken met geld in de rechtszaken gestopt. Binnenkort is dat misschien verleden tijd, want Apple heeft volgens Dow Jones Newswires een schikkingsvoorstel gedaan aan Samsung en Motorola. Naar verluid wil Apple tussen de $5 en $15 per mobieltje vangen van beide bedrijven. Motorola staat nu ook al ongeveer hetzelfde bedrag af aan Microsoft voor gebruikte patenten. Als dit doorgaat dan betekent dit dat het duurder wordt om een Android smartphone te maken, en dat kan Apple weer ten goede komen. Aan de andere kant is het de vraag hoeveel mensen geen tientje extra willen betalen voor hun smartphone.

Hoe komt het nou eigenlijk dat de strijd tussen Apple en Android fabrikanten zo losgebarsten is? Het heeft mogelijk iets te maken met de voormalig CEO van Apple, Steve Jobs. Hij heeft ooit gezegd: “ik ga Android kapot maken, omdat het een gestolen product is. Ik ben bereid een thermonucleaire oorlog te voeren hiervoor.” en “ik gebruik mijn laatste adem als het nodig is, en ik zal elke cent van Apple’s $40 miljard in de bank uitgeven om de schuldigen te laten boeten.” Motorola is voornamelijk erg groot en succesvol in de VS, en Samsung is wereldwijd de meest succesvolle Android fabrikant, waardoor Samsung de voornaamste concurrent van Apple is (en dat verklaart de rechtszaken die voornamelijk tegen deze twee bedrijven lopen). Het is dus goed nieuws dat Apple mogelijk met een schikkingsvoorstel wil komen. Nu gaat er enorm veel geld verloren en dat is zonde, maar ook consumenten beginnen langzaam maar zeker genoeg te krijgen van nieuwsbericht na nieuwsbericht over de patentzaken tussen Apple, Samsung en Motorola. We zijn erg benieuwd naar de ontwikkelingen omtrent de schikking en hopen dat dit een eind gaat maken aan de langlopende wereldwijde rechtszaken tussen de telecomgiganten. Wordt vervolgd!

Bron: Nasdaq


Tags: , , , , ,