Apple wil alsnog verbod op Galaxy-smartphones

Een tijdje terug had Apple in Nederland een rechtszaak verloren tegen Samsung. Die rechtszaak ging over wat patenten en uiterlijke kenmerken. Nu wil Apple echter alsnog een verbod op de Galaxy S, S2 en Ace.

RechtszaakDe vorige rechtszaak was niet helemaal verloren door Apple. Samsung kreeg een verkoopverbod opgelegd, maar wist dat te omzeilen met een software-update. Die software-update veranderde de foto-galerij op de telefoons waardoor het verbod ongedaan kon worden gemaakt. In die desbetreffende rechtszaak waren ook wat andere zaken opgenomen zoals schending van het modelrecht, maar dat is toen van tafel geveegd door de rechter. Nu stapt Apple opnieuw naar de rechter om er alsnog een verkoopverbod doorheen te drukken (waarom alsnog proberen als de rechter je al eens in het ongelijk heeft gesteld?). Aan Nu.nl liet Apple het volgende weten: “Het is geen toeval dat de producten van Samsung zowel qua uiterlijk, interface als verpakking lijken op de iPhone en iPad. We moeten onze producten beschermen tegen bedrijven die onze ideeën stelen.”

We hebben het al vaker aangegeven, maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: wij worden een beetje moe van het hele patenten gedoe. Iedereen klaagt iedereen aan en soms om de meest kleine dingetjes. Kappen nou met bekvechten en moddergooien. Modelrecht is een nogal grijs gebied en op iets als een smartphone is weinig variatie mogelijk. Uiteindelijk heeft elke smartphone dezelfde kenmerken: dun, een groot scherm en afgeronde hoeken. Het ene merk pakt het wat anders aan dan het andere merk, maar zo is het nou eenmaal. Als je kijkt naar TV’s en beeldschermen lijkt het allemaal nóg meer op elkaar, maar daar zie je de merken elkaar ook niet aanklagen. Uiteindelijk benadeel je de consument en dat wil je toch niet als fabrikant? En zegt Apple nou ‘producten beschermen tegen bedrijven die onze ideeën stelen’? Kijk en huiver:

httpv://www.youtube.com/watch?v=CW0DUg63lqU

“Een goede artiest kopieert, een geweldige artiest steelt”, aldus Steve Jobs in het filmpje. Verder geeft hij toe dat Apple schaamteloos de beste ideeën steelt. Maar goed, we gaan er verder geen woorden meer over vuil maken en zijn van plan om in het vervolg alleen Apple vs Samsung berichten te plaatsen als er een uitspraak bekend is. Hetzelfde geldt voor alle andere fabrikanten die om wat voor reden dan ook rechtszaken aanspannen. Wij worden er een beetje moe van en als we zo wat meningen checken her en der op het internet zijn we niet de enige.


Tags: , ,