Verbod op verkoop Samsung Galaxy S, S2 en Ace in Nederland

Slecht nieuws voor Samsung. Een rechtbank in Den Haag heeft namelijk besloten dat er een verkoopverbod komt voor de Galaxy S, S2 en Ace toestellen. Het verbod gaat vanaf 13 oktober in.

Samsung Galaxy VerbodSamsung is door de voorzieningenrechter schuldig bevonden aan het schenden van patent EP 2.058.868. Het patent is van Apple en beschrijft het scrollen door een fotogalerij. Om die reden zal er een verkoopverbod komen voor de Samsung Galaxy S, Galaxy S2 en Galaxy Ace. Apple was ook van mening dat Samsung de stijl van de iPhone en iPad nagebootst had met de Galaxy toestellen, maar dat is niet bewezen geacht door de rechter.

Overigens is er nog hoop voor Samsung. Hoewel de kans van slagen klein is, kan het verkoopverbod teniet gedaan worden door in een kort geding te eisen dat het verbod er niet komt. Meer kans van slagen heeft een update in de software zodat de fotogalerij aangepast wordt en deze niet langer inbreuk maakt op het patent. Het is dus even afwachten wat Samsung gaat doen. Ze hebben nog 7 weken voordat het verbod ingaat.

Overigens staan de nieuwe Galaxy toestellen alweer in de wachtrij, dus er komt genoeg deze kant op. Toch zou het een flinke klap zijn voor Samsung als de meest succesvolle toestellen opeens niet meer verkocht mogen worden. We houden het in gaten, maar wil je zeker op tijd zijn, vergelijk dan de Samsung Galaxy S2 of Galaxy Ace acties en zorg dat je het toestel voor 13 oktober binnen hebt!

We houden je ook op de hoogte via onze Facebook pagina, dus wordt snel fan (klik bovenaan deze pagina op “Vind ik leuk”) en maak bovendien elke maand kans op een bioscoopbon van €25!

Update 16:55 uur: Samsung blijft Galaxy S2 verkopen