Samsung blijft Galaxy S2 gewoon verkopen (update)

Samsung gaat gewoon door met het verkopen van de verboden toestellen, zegt de advocaat van het bedrijf. Samsung zal de galerij app aanpassen waardoor het geschonden patent omzeilt wordt.

Vechtende KinderenSamsung zal op nieuwe exemplaren van de Galaxy S2 en Galaxy Ace de nieuwe galerij app installeren. Daardoor wordt er geen inbreuk meer gemaakt op patent EP 2.058.868 van Apple. Volgens advocaat Bas Berghuis van Woortman is het verbod uitgevaardigd op basis van de wijze waarop door de galerij gescrold wordt. Door de galerij te vervangen wordt het patent niet meer geschonden.

Verder is Samsung enorm blij dat er geen verbod is gekomen op hun nieuwe Galaxy Tab 10.1, aangezien het een voor Samsung belangrijk product is. Voor Apple is dit een redelijke nederlaag want het ging hun voornamelijk om het design van de Galaxy toestellen. Volgens Apple zouden een flink aantal Galaxy toestellen inbreuk maken op het design van de iPhone en iPad. Op dat punt is Apple in het ongelijk gesteld.

Goed nieuws dus voor Samsung als het verbod door middel van een software update opgeheven kan worden. Voor Apple minder goed nieuws, want Samsung wordt door velen beschouwd als de grootste concurrent van Apple.