Samsung komt met vier nieuwe Galaxy telefoons – Update

Samsung heeft vier nieuwe Galaxy toestellen aangekondigd. Drie van de toestellen zijn gericht op de markt van goedkopere smartphones en eentje is een wat duurder model. Ook beschikken twee toestellen over een qwerty toetsenbord.

Samsung-Galaxy-LogoHet duurste toestel van de vier is de Galaxy W en deze heeft een 3,7 inch scherm met een resolutie van 800×480 pixels. De processor is vermoedelijk een Qualcomm MSM8255 en heeft een snelheid van 1,4GHz. Deze processor wordt vooral gebruikt voor midrange toestellen. Deze Galaxy W lijkt een beetje op de Samsung Galaxy S Plus.

Dan is er de Galaxy M Pro en deze beschikt over een qwerty toetsenbord. Het is geen uitschuifbaar toetsenbord, maar een toetsenbord zoals te zien is bij Blackberry toestellen en de Nokia E6-00. Het scherm van de M Pro heeft een grootte van 2,66 inch en heeft een resolutie van 480×320 pixels.

De twee toestellen in het goedkoopste segment worden de Galaxy Y en Y Pro. De Galaxy Y heeft een 3 inch touchscreen met een resolutie van 230×240 pixels. De Galaxy Y Pro heeft net als de M Pro een qwerty toetsenbord en heeft het kleinste scherm van de vier toestellen, namelijk 2,6 inch.

Wanneer de toestellen op de Nederlandse markt zullen verschijnen is nog niet bekend. Wij houden je hiervan op de hoogte als je jezelf inschrijft voor de alert van een toestel. Klik hierboven op de links naar de toestellen om je in te schrijven voor de alert!

Update

De nieuwe namen van Samsung gaan samen met een nieuwe namenstrategie die Samsung door aan het voeren is. Er komen vijf categorieën die aanduiden in welk smartphone segment het toestel zal zitten. Ook zijn er drie subcategorieën die omschrijven of een toestel een toetsenbord bevat, een verbeterd model is of beschikt over LTE.

  • S – Super Smart: de S toestellen zijn de vlaggenschepen van Samsung. Deze toestellen zijn het snelst, het krachtigst, hebben de grootste schermen en bevatten de nieuwste hardware.
  • R – Royal: deze toestellen (waarvan de eerste al is aangekondigd) zijn nét wat minder dan de S toestellen.
  • W – Wonder: de W toestellen moet een combinatie worden tussen prijs, kwaliteit en prestaties. Wat goedkopere toestellen met wat mindere prestaties dus.
  • M – Magical: de M toestellen zijn laag geprijsde toestellen van hoge kwaliteit.
  • Y – Young: dit zijn de goedkoopste toestellen en vooral gericht op opkomende markten zoals Afrikan en India. Ook richten Y toestellen zich op jongeren.

Dan hebben we nog de subcategorieën:

  • Pro: een toestel met de Pro toevoeging heeft een qwerty toetsenbord. De eerste twee Pro toestellen hebben wat weg van Blackberry.
  • Plus: de Plus toestellen zijn een verbeterde versie van bestaande toestellen. Denk aan de Galaxy S Plus, welke een verbeterde versie is van de Galaxy S.
  • LTE: iets dat we hier nog niet hebben in Nederland, maar een toestel met LTE kan gebruik maken van 4G.

Met deze categorieën hoopt Samsung wat meer duidelijkheid te scheppen in de door hun gebruikte namen. Zo weet de consument, puur door naar de naam te kijken, meteen wat hij of zij in huis haalt.