iPhone en iPad verboden in Duitsland?

Apple heeft al vele rechtszaken gevoerd tegen verschillende fabrikanten en die fabrikanten hebben op hun beurt ook weer rechtszaken gevoerd tegen Apple. Nu is het Motorola die een rechtszaak heeft aangespannen. Resultaat: geen Apple producten meer in Duitsland.

moto-vs-appleOp dit moment is het nog niet helemaal zo ver. De iPhones en iPads liggen nog gewoon in de schappen en kunnen nog gewoon gekocht worden, maar met een beetje pech zal dat niet lang meer duren. Motorola had vorige week een rechtszaak aangespannen tegen Apple om twee patenten, namelijk de patenten met de nummers 1010336 en 0847654. Die twee patenten gaan over technieken voor data synchronisatie en dataoverdracht. Apple zelf was niet aanwezig bij de uitspraak en aangezien het hier gaat om een “ex-parte” schikking heeft Motorola een verkoopverbod af kunnen dwingen. Een dergelijke rechtszaak met dezelfde uitspraak kennen we nog van Apple vs Samsung van een aantal maanden terug. Daarbij kwam het tot een verkoopverbod van de Samsung Galaxy Tab 10.1.

Producten die momenteel nog op voorraad zijn in Duitsland mogen nog gewoon verkocht worden, maar als de uitspraak blijft staan dan mogen er mogelijk geen nieuwe iPhones en iPads meer ingevoerd worden. Apple moet overigens snel zijn met het in beroep gaan tegen de uitspraak, willen ze een verkoopverbod kunnen afwenden. Mocht Apple in beroep gaan dan wordt de zaak mogelijk geschorst en tijdens de schorsing kan Apple gewoon de verboden producten verkopen. Een dergelijke rechtszaak kan overigens jaren duren.

Het wordt dus interessant om te zien wat hier de uitkomst van gaat zijn. Een verkoopverbod van de twee populairste producten van Apple, de iPhone en iPad, kan behoorlijke gevolgen hebben, aangezien Duitsland nou niet bepaald een klein land is. We houden jullie op de hoogte!