Batterij snel leeg onder iOS5

Deze herfst gaat Apple zijn nieuwste besturingssysteem iOS5 uitbrengen en momenteel kunnen een aantal mensen al genieten van de bètaversie. In feite kan er dus nog van alles veranderen aan het systeem qua optimalisatie en toevoegingen voordat het beschikbaar komt voor het grote publiek.

iPhone batterij logoOp zich is er dus (nog) geen reden tot paniek bij het lezen van het volgende bericht. Er zijn namelijk gebruikers die melden dat de batterij van de iPhone 3GS en iPhone 4 aanzienlijk sneller opraakt onder iOS5. Ook onder de iPad 2 zou het batterijgebruik flink gestegen zijn. Een gebruiker meldt dat zijn volledig opgeladen iPhone 4 na 2,5 uur nog 56 procent batterij over heeft en dat de telefoon gloeiend heet is. Een andere gebruiker meldt dat zijn iPhone 4 batterij na 10 minuten al met 8 procent was gedaald en dat de iPad 2 nog maar 8,5 uur meegaat in plaats van de beloofde 10 uur.

Een mogelijk hoofdverdachte voor het extreme batterijgebruik is de locatiebepaling die continue draait op de achtergrond. Ook iCloud, de nieuwste dienst van Apple, is een mogelijk oorzaak. Niks is zeker, en het kan zijn dat het batterijgebruik komt door het feit dat bèta versies extra informatie verzamelen om makkelijker fouten op te kunnen sporen. Ook is de code in deze versie waarschijnlijk nog niet geoptimaliseerd en is er van het extreme batterijgebruik niks meer te merken in de uiteindelijke versie. Apple heeft nog tot september, want dan zal volgens geruchten de iPhone 5 met iOS5 op de markt verschijnen.

Bron: iPhoneclub.nl