Is dit de iPhone 5?

Er zijn een paar foto’s online verschenen waarop vermoedelijk een prototype van de iPhone 5 te zien is. Uiteraard is niet bevestigd of de prototypes echt zijn of niet, maar ze liggen wel op een lijn met eerder verschenen foto’s.

prototype iPhone 5 naast iPhone 4Sprototype iPhone 5 achterkantprototype iPhone 5 volumeknoppen

Kitguru is de website die de afbeeldingen online gezet heeft van de nog niet aangekondigde iPhone 5. Ook is er de iPhone 4S naast gelegd ter vergelijking. Uit die vergelijking valt op te maken dat de iPhone 5 wat langer is dan zijn oudere broertje en dat de connector aan de onderkant een heel stuk kleiner is dan voorheen. De knoppen zijn weinig veranderd ten opzichte van de iPhone 4S maar het scherm is daarentegen waarschijnlijk een stukje groter. Als we deze afbeeldingen moeten geloven dan wordt de iPhone 5 qua uiterlijk maar een minimale update en blijft de ‘stijl’ hetzelfde als we gewend zijn van de iPhone 4 en 4S.

prototype iPhone 5 voorkantprototype iPhone 5 naast iPhone 4S van bovenprototype iPhone 5 onderkant

Er is echter een reden dat wij denken dat dit geen écht prototype is, maar eerder de creatie van een handige hobbyist. Zo lijkt het prototype gemaakt te zijn van hout (of een ander grof materiaal) en is de afwerking enorm slecht. Apple is een bedrijf met belachelijk veel geld en het laten printen van een 3D model is voor hun hetzelfde als wat kleingeld in een fontein gooien. Waarom zouden ze dan moeite gaan doen voor het maken van een slecht afgewerkt prototype als je voor wat extra geld een puntgave replica hebt van een 3D model? Om die reden alleen al denken wij dat de getoonde afbeeldingen een nep prototype laten zien. Wat denken jullie?

Wanneer wordt de iPhone 5 aangekondigd? Wanneer is de iPhone 5 leverbaar? Schrijf je nu in voor onze iPhone 5 alert en blijf op de hoogte!

Tags: , , , ,