iPhone 4S verkoop in China gaat helemaal fout

Tot nu toe konden de Chinezen nog niet officieel genieten van de iPhone 4S. Daar is nu verandering in gekomen, want vandaag is het populaire toestel in hoofdstad Beijing in de verkoop gegaan. Lange rijen en geïrriteerde mensen, dat kan nooit lang goed gaan!

Lange rijen zijn geen nieuw fenomeen als het gaat om de start van de verkoop van een Apple product. In China staan er ook lange rijen voor de winkel. De Chinezen hebben echter een aantal eigenaardigheden die nog nergens anders te zien zijn geweest. Zo zouden er gevechten uitgebroken zijn tussen verschillende bendes, die allemaal een groot aantal iPhones in handen wil krijgen. Daardoor is de Chinese politie op komen dagen. Vanwege alle problemen buiten de winkel hield Apple de deuren gesloten en je kunt het al raden: géén slim idee. De deuren werden helemaal volgegooid met eieren omdat de potentiële kopers toch echt hun telefoontje wilde kopen. De reden om de deuren te sluiten was dat het buiten te rumoerig was, en zo wilde ze even wachten tot de rust weder zou keren. Het tegendeel gebeurde echter.

Buiten escaleerde het en er werden nog meer eieren gegooid. Stel je voor: honderden boze fans die, wachtend in de ijzige kou, druk in de weer zijn met eieren. Waarom eigenlijk eieren en hoe komen ze er ineens aan? Maar goed, omdat Apple medewerkers voor hun veiligheid zouden vrezen zijn de deuren gesloten gebleven en is de verkoop uitgesteld (voor nu). Overigens zouden veel mensen door derden in de rij zijn gezet, die de iPhone 4S vervolgens met veel winst willen verkopen. Hoe dan ook, veel Chinezen moeten nog even wachten voordat ze aan de slag kunnen met het nieuwste speeltje van Apple.

Om even een impressie te geven van de situatie in Beijing kun je hieronder een aantal video’s bekijken:

httpv://www.youtube.com/watch?v=PHP9QtzhGyk

httpv://www.youtube.com/watch?v=32Wq3_chsVQ

httpv://www.youtube.com/watch?v=7fJ_8yaT2mQ

Bron: Engadget


Tags: , , , ,