iOS 7 blijft bij oude ontwerp

iOS 7, die vermoedelijk deze zomer gepresenteerd zal worden, zal qua ontwerp niet veranderen ten opzichte van iOS 6. De veranderingen die wel doorgevoerd zijn zullen conservatief zijn.

iOS 7 zal weinig veranderen

iOS 7The Wall Street Journal heeft van anonieme bronnen vernomen dat iOS 7 niet veel zal veranderen ten opzichte van iOS 6. Momenteel is John Ive, de hoofdontwerper bij Apple, ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de software. Wel zou de ontwerper het plan hebben om een ‘simpeler’ ontwerp door te voeren in een toekomstige versie van iOS, maar nog niet in versie 7. Er zullen wel enkele veranderingen zijn, maar die zullen relatief simpel en conservatief zijn. Waarschijnlijk doelen de bronnen daarbij op bepaalde nieuwe apps of functies.

iOS door de jaren heen weinig veranderd

iOS is al een flinke tijd niet veel meer veranderd. iOS 6 ziet er in de basis nog hetzelfde uit als iOS 3 (de eerste versie). In de verschillende nieuwe versies zijn er wel nieuwe functies en opties bijgekomen zoals het instellen van een achtergrond,  HDR-fotografie, Airplay-streaming, Siri, synchronisatie met iCloud en iMessage. Qua ontwerp is er echter maar weinig veranderd door de jaren heen. Misschien dat iOS 8 een cosmetische verandering gaat brengen.

Bron: Nu.nl


Tags: , , ,