Nederlandse versie van Siri in aantocht?

Siri is na ruim een jaar nog altijd niet beschikbaar in het Nederlands. Ook veel functionaliteiten ontbreken nog, maar daar komt mogelijk verandering in. Apple is namelijk op zoek naar Nederlanders die aan SIri gaan werken.

Na ruim een jaar nog steeds geen Nederlandse Siri

apple-siri-logoToen Siri geïntroduceerd werd op de iPhone 4S was iedereen behoorlijk enthousiast. Een persoonlijke assistent die weet wat je zegt en opdrachten uitvoert. Het was dan ook een behoorlijke domper toen bleek dat Nederlands niet ondersteund werd. Toen werd iOS 6 aangekondigd met nieuwe Siri functionaliteiten, maar de meeste functies zijn niet beschikbaar voor Nederland. Mogelijk gaat daar allemaal verandering in komen.

Nederlandse student gevraagd voor stage bij Apple

Er is door Apple een vacature geplaatst waarin gevraagd wordt naar stagiaires die met het Cloud Services Engineering team mee willen werken aan Siri. Er wordt in de vacature ook specifiek gevraagd naar een Nederlandse student die vloeiend Nederlands spreekt. Naast Nederlandse studenten wordt ook gevraagd naar Arabische, Chinese, Finse, Franse, Koreaanse, Deense, Noorse, Zweedse en Finse studenten. De stage duurt 6 maanden en biedt een werkweek van 40 uur. Apple zelf heeft eerder al laten doorschemeren dat de meertalige Siri op z’n vroegst eind 2012 of later zal verschijnen. Wellicht zien we een Nederlandse release ergens in 2013?

Bron: iPhoneclub


Tags: , , ,