Voorlopig geen Google Maps in iOS 6

Gebruikers die hun iPhone hebben geüpdatet naar iOS 6 hebben wellicht gemerkt dat Google Maps vervangen is door Apple Maps, dit tot onvrede van sommige gebruikers. Nu blijkt dat Google nog geen nieuwe app heeft ingediend bij Apple.

Apple vervangt Google Maps met Apple Maps

Apple MapsVoor de release van de eerste iPhone had Apple een contract afgesloten met Google voor het gebruik van Youtube en Google Maps in iOS. Dat contract is dit jaar afgelopen met als gevolg dat Youtube en Google Maps niet meer standaard in iOS zitten. Youtube is nu los te downloaden in de App Store, maar dat is voor Google Maps niet het geval. Om gebruikers te voorzien in hun Maps-behoeften heeft Apple een eigen Maps dienst gelanceerd met de introductie van iOS 6. De Apple Maps dienst werkt nog niet bepaald lekker en de kaarten bevatten nogal wat fouten. Apple belooft beterschap maar er werd door velen gehoopt op een Google Maps app voor iOS 6. Die gaat er voorlopig echter niet komen.

Google Maps pas eind 2012 naar iOS 6?

Google zou volgens anonieme bronnen eind dit jaar met de Google Maps app naar iOS 6 komen, wat dus nog een paar maanden zal duren. Tot die tijd moeten iOS 6 gebruikers het doen met Apple Maps. Of de geruchten het bij het rechte eind hebben is nog niet duidelijk maar volgens bestuursvoorzitter van Google, Eric Schmidt, staat er nog geen app klaar op dit moment. Nog ‘eventjes’ wachten dus!

Bron: Nu.nl


Tags: , , ,