Persconferentie: Apple (september 2013)

Om 19:00 is de persconferentie van Apple begonnen. Alle ogen zijn gericht op de mogelijke aankondiging van de iPhone 5S en de iPhone 5C. Of ze ook getoond gaan worden? Dat wordt het komende uur duidelijk!

Apple persconferentie (september 2013)

Apple Event 10 september 2013

19:06 – Tim Cook praatte kort over de iTunes Concerts, waarvan er nu vijf gehouden zijn. Hij zegt erbij dat hij iedereen aanraadt om eens zo’n concert bij te wonen. Daarnaast heeft hij het over het uitbreiden van Apple Stores buiten de Verenigde Staten en het vernieuwen van winkels in de VS.

19:08 – Volgende maand wordt het 700 miljoenste iOS-apparaat verscheept. Volgens Cook is iOS daarmee op weg het populairste besturingssysteem te worden.

19:10 – Drie maanden werd iOS 7 getoond tijdens het WWDC en de dagen die daarop volgde werd het OS honderden keren gedownload, aldus Craig Federighi.

19:12 – De achtergrond heeft een paralax-effect, door omhoog te vegen komt het Command Center tevoorschijn en het Notification Center kan geopend worden door omlaag te vegen, ook vanuit het lockscreen. Ook Siri is verbeterd en kan nu meer acties uitvoeren. Ook is het nu mogelijk een mannelijke stem in te stellen voor Siri.

19:13 – Er zijn nieuwe ringtones toegevoegd aan iOS 7, waarvan er veel techno-ringtones zijn. Craig Federighi zegt dat je waarschijnlijk veel telefoontjes gaat missen omdat je te druk bent met dansen vanwege de nieuwe ringtones.

19:15 – Foto’s kunnen nu gegroepeerd worden in ‘momenten’, gebaseerd op de tijd en locatie van de foto’s. Zo kun je foto’s die genomen zijn tijdens een vakantie groeperen. Ook is het mogelijk een jaaroverzicht te zien. Door links onder te tikken kun je een foto delen.

19:17 – Een andere nieuwe feature is iTunes Radio, wat volgens Craig de beste manier is om muziek te ervaren. Je kunt je eigen radiostations aanmaken.

iphone2013-0038

19:18 – iOS 7 kan vanaf 18 september gedownload worden op de iPhone 4, iPhone 4S en de iPhone 5. Ook de iPad 2, 3 en 5 krijgen de nieuwe versie en de vijfde generatie iPod ontvangt het ook.

19:22 – Tim Cook praat nu over iPhoto en iMovie, welke video- en fotobewerking naar een nieuw niveau zullen tillen op mobiele apparaten. iPhoto, iMovie en een aantal andere apps zullen gratis te downloaden zijn op alle nieuwe iOS-apparaten. iOS 7 laat je op een nieuw toestel een scherm zien waarmee je de apps kunt downloaden.

19:24 – De iPhone 5 heeft Apple naar een nieuw niveau getild en dit jaar is het tijd voor een nieuwe versie. Phil Schiller onthuld nu officieel de iPhone 5C met een nieuw en meer kleurrijk design! Hij zegt dat sommige de foto’s al gezien hebben en dat vindt hij ‘cool’. Er wordt nu een video getoond om de iPhone 5C te laten zien zoals je nog niet gezien hebt.

iphone2013-0069

19:26 – De kleuren van de iPhone 5C zijn groen, geel, blauw, wit en rood. De achterkant en zijkant zijn één geheel en in combinatie met iOS 7 ziet het er prachtig uit, aldus Phil.

19:29 – De iPhone 5C is gemaakt van polycarbonaat en binnenin wordt gebruikgemaakt van een versterkte stalen constructie. Het toestel heeft een 4 inch Retina-scherm, een A6-processor, 8-megapixelcamera met vijf lenzen, 3x video zoom, een nieuwe Facetime HD-camera die beter werkt met weinig licht. Er is betere ondersteuning voor LTE (4G) over de hele wereld en er is ondersteuning voor Bluetooth 4.0.

De 16GB kost 99 dollar bij een tweejarig contract en losse hoesjes kunnen besteld worden voor 29 dollar.

Meld je aan voor de iPhone 5C-alert en blijf op de hoogte van acties!

19:32 – Jony Ive praat over de iPhone 5C. Hoe prachtig het apparaat is en hoe het ontworpen is om perfect in je hand te liggen. De achterkant is gemaakt van unibody polycarbonaat. De iPhone is volgens hem een beleving en de iPhone 5C biedt een beleving en gevoel dat je niet gewend bent van een plastic product.

19:35 – De iPhone 5S is aangekondigd. Volgens Craig is het de meest vooruitdenkende iPhone tot nu toe. Hij zal verkrijgbaar zijn in de kleuren zwart, goud en zilver.

iphone2013-0140

Meld je aan voor de iPhone 5S-alert en blijf op de hoogte van acties!

19:37 – Het toestel is gemaakt van hoge-kwaliteit aluminium met afgeronde randen. De namen van de kleuren zijn ‘Gold’, ‘Silver’ en ‘Space Grey’. De iPhone 5S is een gigantische stap vooruit wat betreft prestaties van mobiele apparaten. Er zit een 64-bit A7-processor in en daarmee is de iPhone 5S de eerste smartphone met een 64-bit processor.

19:40 – De A7-processor ondersteund naast 64-bit ook 32-bit en iOS 7 werkt perfect samen met 64-bit. De prestaties zijn zo’n twee keer zo goed als die van de iPhone 5S en maar liefst 56 keer zo snel als die van de originele iPhone!

19:41 – Epic heeft Infinity Blade 3 aangekondigd, een game voor de iPhone. Vaak wordt Infinity Blade gebruikt om de grafische kracht van een nieuwe iPhone te laten zien. Er zijn 8 werelden aanwezig in de game en je kunt met twee personages spelen. Grafisch ziet het er erg indrukwekkend uit! Daar laten we morgen zeker weten een video van zien!

iphone2013-0164

19:46 – Er is een nieuw onderdeel in de iPhone 5S genaamd de M7. Dit bevat een accelerometer, gyroscoop, kompas en opent de deur voor een nieuwe generatie van gezondheid- en fitness-apps.

19:47 – Nike gebruikt de M7-chip voor de nieuwe Nike+ Move-app. De chip wordt gebruikt samen met de GPS om bij te houden wat je allemaal doet.

19:47 – De iPhone 5S heeft 10 uur accuduur tijdens bellen, 250 uur standby, 10 uur browsen met LTE en 40 uur muziek afspelen.

19:49 – De iPhone 5S-camera heeft een grotere sensor en een nieuwe door Apple ontworpen f/2.2 lens met vijf elementen. Door grotere pixels dankzij de grotere sensor zullen de foto’s beter zijn.

19:51 – iOS 7 is ontworpen om de mogelijkheden van de nieuwe camera te benutten. Witbalans wordt automatisch ingesteld, belichting wordt betaald en dat allemaal dynamisch. Ook de focus is verbeterd. De nieuwe flits heet ‘True Tone’ waarmee kleuren beter zouden moeten zijn bij het maken van foto’s met flits.

19:52 – De iPhone 5S-camera heeft ook ‘auto image stabilization’ wat op basis van digitale stabilisatie is. Ook is er mogelijkheid om met Burst Mode 10 foto’s per seconde te maken. Hiervoor moet je de cameraknop ingedrukt houden.

19:53 – Dankzij de A7-processor wordt door de iPhone 5S automatisch de beste foto gekozen die je tijdens Burst Mode gemaakt hebt. Ook is het behouden van meerdere foto’s mogelijk. Video’s kun je opnemen tot wel 120 beelden per seconde!

19:55 – Slowmotion-video’s worden opgenomen met 120 beelden per seconden met een resolutie van 1280×720 pixels. Je kunt zelf kiezen welke gedeeltes van de video je in slowmotion wilt en welke gedeeltes in normale snelheid afgespeeld moeten worden.

19:56 – Het is mogelijk gedetailleerde panorama-foto’s te maken.

19:58 – Touch ID is officieel geïntroduceerd. Door je vinger te scannen krijg je toegang tot je iPhone 5S. Geen gedoe meer met het invoeren van pincodes! De sensor zit in de homebutton verwerkt.

20:00 – Touch ID zit diep in iOS 7 geïntegreerd. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld een app-aankoop bevestigen door middel van een vingerscan. De scanner kan overigens meerdere vingers opslaan en aflezen.

20:05 – 199 dollar voor de 16GB-iPhone 5S. 299 dollar voor 32GB en 399 dollar voor 64GB. En dat is bij een tweejarig contract.

20:07 – De 16GB iPhone 4S zal plaatsmaken voor een 8GB-versie. De iPhone 5C en 5S zullen te bestellen zijn vanaf 13 september en beide zullen verkrijgbaar zijn vanaf 20 september in de VS, Autralië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Japan, Singapore en het Verenigd Koninkrijk. In december zullen de toestellen beschikbaar zijn in meer dan 100 landen!

20:12 – Apple sluit af met een optreden van Elvis Costello.

Morgen zullen we uiteraard dieper in gaan op de iPhone 5S en de iPhone 5C. GSMacties.nl morgen dus in de gaten houden voor uitgebreide previews van de twee nieuwe iPhones!

Bron: Engadget


Tags: , , , , , ,