35 miljoen iPhones verkocht in 1e kwartaal

Ook Apple heeft de kwartaalcijfers vrijgegeven en het is weer even indrukwekkend als andere keren. Het kapitaal van Apple blijft maar groeien en in het afgelopen kwartaal is dat te danken aan 35 miljoen verkochte iPhones en 12 miljoen verkochte iPads.

Apple-logoHet eerste kwartaal van 2012 heeft Apple geen windeieren gelegd. Het bedrijf heeft namelijk 35 miljoen iPhones en 12 miljoen iPads verkocht. Dat zijn zéér indrukwekkende aantallen, al is het minder ten opzichte van het vorige kwartaal. Toen werden er namelijk 37 miljoen iPhones en 15,4 miljoen iPads verkocht. Dat verschil ligt voornamelijk in het feit dat het vorige kwartaal samenviel met de feestdagen.

Wat echter nog indrukwekkender is dan het aantal verkochte iPhones en iPads, is de omzet en winst die het bedrijf behaalde. Het afgelopen kwartaal heeft Apple een omzet van 39,2 miljard dollar geboekt waarvan 11,6 miljard dollar pure winst is. Vergeleken met een jaar geleden is dit een flinke stijging. Het is indrukwekkend dat je als bedrijf zoveel winst kunt behalen op de omzet, dat is namelijk iets wat maar zéér weinig bedrijven lukt. Niks dan respect voor deze cijfers dus, al laat het wel een beetje zien wat de winstmarges zijn op Apple producten.

Vergelijk de beste iPhone aanbiedingen

 

Bron: Business Wire


Tags: , ,